Postul Crăciunului este perioada ideală pentru a ne reaminti importanța cumpătarii, iertarii, bunătății. Și tot Postul Crăciunului este momentul perfect pentru curățarea organismului: renunțarea la proteine animale timp de 6 săptămâni poate avea drept rezultat un plus de energie, de tonus ...
Toată lumea are o reţetă de murături scrisă pe o foaie de caiet sau agendă, încă de pe vremea când bunicii umpleau putina cu bunătăţi. Învaţă să faci saramura perfectă, ca să ai cele mai bune murături toamna asta. RomaniaTV.net vă prezintă câteva reţete de ...
Scorţişoara este folosită de către indieni din cele mai vechi timpuri ca leac universal şi mai ales ca afrodisiac, considerată un veritabil energizant şi un fortifiant al sistemului circulator. Era introdusă de către farmaciştii Evului Mediu în toate reţetele împotriva durerilor, răcelilor sau ...
Un condiment pe care toată lumea ar trebui să îl aibă în bucătărie poate contribui la stoparea dezvoltării ciupercii Candida, despre care cercetătorii au descoperit că poate contribui la declanșarea cancerului. Curcuma (turmericul) are puterea de a ataca radicalii liberi din organism ...
Cardamomul, unul dintre condimentele foarte vechi din lume, cunoscut în India sub numele de ”Regina condimentelor”, este apreciat atât pentru valoarea sa culinară, cât și cea medicinală. Este o plantă din familia Zingiberaceae, din care fac parte ghimbirul și turmericul. Dintre ...
Gustarea preferată a românilor de 1 Mai sau de orice altă sărbătoare petrecută în aer liber iese savuroasă doar dacă se respectă cu sfinţenie anumite secrete, după cum dezvăluie maestrul gastronom Marian Diţu, de la “Caru’ cu Bere”, într-o scrisoare din 16 iunie 1920 ...
Există un condiment careinhibă dezvoltarea tumorilor canceroase? Turmericul, un condiment de culoare galbenă, este extras din rădăcina plantei Curcuma longa, fiind foartepopular și apreciat în India. El are acțiuni antioxidante, antiinflamatorii, antivirale, antibacteriene, antifungice, anticancerigene ...