Scorţişoara este folosită de către indieni din cele mai vechi timpuri ca leac universal şi mai ales ca afrodisiac, considerată un veritabil energizant şi un fortifiant al sistemului circulator. Era introdusă de către farmaciştii Evului Mediu în toate reţetele împotriva durerilor, răcelilor sau ...
Cea mai simplă metodă prin care îți poți accelera metabolismul să ardă mai multe calorii este să îți bei cafeaua cu un praf de scorțișoară și să îți condimentezi mâncarea cu piper sau ardei iute. Persoanele care includ și ardeiul iute în dieta zilnică au un apetit mai ...
Este sezonul în care toată lumea pune murături și legume la păstrare pentru iarnă. Delicioase și extrem de îndrăgite de către români și nu numai, murăturile sunt, mai mult decât un deliciu gastronomic, o artă. Gospodinele se bat în rețete care de care mai delicioase ...
Cardamomul, unul dintre condimentele foarte vechi din lume, cunoscut în India sub numele de ”Regina condimentelor”, este apreciat atât pentru valoarea sa culinară, cât și cea medicinală. Este o plantă din familia Zingiberaceae, din care fac parte ghimbirul și turmericul. Dintre ...