Condimentele, superaliatul organismului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Condimentele, superaliatul organismului

Sănătate 10 Decembrie 2009 / 00:00 771 accesări

Eşti în căutare de soluţii naturale pentru a preveni bolile? Atunci nu aştepta să vină sărbătorile pentru a umple casa de condimente. Ierburile şi condimentele conţin mii de substanţe care te pot ajuta în lupta cu diverse boli. În afara faptului că oferă un gust deosebit mâncării, boia iute este bună pentru persoanele care suferă de artrită. Ghimbirul este un condiment puternic ce conţine inhibitori COX-2, compuşi care luptă cu artrita, inflamaţiile şi grăsimile. De asemenea, acest condiment este bun pentru nivelul colesterolului şi previnerea formării cheagurilor de sânge. Pentru persoanele care au greţuri, suferă de indigestie şi luptă cu viruşii din sezonul rece, ghimbirul este perfect. Scorţişoara te ajută să controlezi trigliceridele. De asemenea, scorţişoara ajută în reducerea cantităţii de insulină necesară organismului. Scorţişoara reduce durerile, este utilă pentru indigestie, bronşită şi răceli. În cazul în care eşti deranjat la stomac presară puţină scorţişoară pe o felie de pâine prăjită sau în ceai. Nucşoara dispune de o serie de substanţe benefice organismului uman. Conţine antioxidanţi, anti-inflamatori, fitochimicale, substanţe care previn cancerul. De asemenea, nucşoara te ajută să ai un somn liniştit, te scapă de anxietate, îmbunătăţeşte circulaţia şi facilitează digestia. În cazul unui disconfort gastric, utilizează cantităţi mici de nucşoară pe care să o pui în lichide sau pe fructe. Dacă eşti o persoană nervoasă, poţi încerca să bei ceai de nucşoară. Şofranul de India combate artrita, bolile de inimă, creşte producţia de insulină şi luptă împotriva cancerului la sân, pulmonar şi de piele. Acest condiment aromat funcţionează că o aspirină, însă este mult mai uşor pentru stomac. Având în vedere că şofranul de India subţiază sângele, evită consumarea acestuia înainte de o operaţie.



Ştiri recomandate

12