Conducerea armatei cere zece la sută din veniturile FC Steaua în schimbul mărcii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal

Conducerea armatei cere zece la sută din veniturile FC Steaua în schimbul mărcii

Sport 21 Februarie 2015 / 00:00 582 accesări

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat oferta, a declarat juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Florin Talpan. Oficialul clubului aflat în subordinea MApN a menţionat faptul că în motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se precizează faptul că gruparea lui Gigi Becali nu poate folosi denumirea de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti, chiar dacă aceasta este înregistrată la Registrul Comerţului. „Din motivarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie reiese foarte clar că Fotbal Club Steaua Bucureşti nu mai este îndreptăţită să folosească numele de Steaua Bucureşti. Lucrul acesta rezultă din motivarea hotărârii. Noi ştim că o marcă este formată dintr-un element lucrativ şi un element verbal. Atâta timp cât s-a anulat acea marcă, este foarte clar că Fotbal Club Steaua Bucureşti nu mai are dreptul să folosească numele Steaua Bucureşti. Având în vedere că este înregistrată, ei pot să folosească FCSB, dar, din ce am înţeles, cei de la Venus Bucureşti au făcut o adresă la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, deci vor fi probleme inclusiv cu acea siglă pe care ei o folosesc. Denumirea de Fotbal Club Steaua Bucureşti nu o mai pot folosi, pentru că motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie spune foarte clar că nu mai au acest drept. Chiar dacă este înregistrată la Registrul Comerţului cu SC Fotbal Club Steaua Bucureşti, având în vedere că este Steaua Bucureşti în cuprinsul acestei denumiri, se încalcă decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi vom lua măsurile care se impun. O să-i chemăm în judecată şi vom solicita duane interese. Eu nu cred că UEFA va prezenta echipa tot Steaua, cred că Liga Profesionistă de Fotbal şi federaţia se vor sesiza şi vor lua măsurile pentru a nu fi parte în acest conflict”, a afirmat juristul Florin Talpan, care a precizat de asemenea faptul că a modificat regulamentul de funcţionare al CSA Steaua, astfel încât clubul să poată înfiinţa o echipă de fotbal, o decizie în acest sens urmând a fi luată de conducerea ministerului.

Fotbal Club Steaua Bucureşti a anunţat, joi, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu s-a pronunţat în dosarul privind marca asupra palmaresului echipei sau a culorilor, întrucât nu a fost învestită cu o astfel de cerere. Clubul de fotbal menţionează că a pus în aplicare decizia ICCJ imediat după pronunţare, dar exercită căile extraordinare de atac împotriva hotărârii pe care o consideră nedreaptă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca „Steaua” Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, la 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.



12