Conferință despre pericolul reprezentat de curenții de retur de pe plajele românești ale Mării Negre

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Universitatea Ovidius din Constanța

Conferință despre pericolul reprezentat de curenții de retur de pe plajele românești ale Mării Negre

Educație 27 Octombrie 2022 / 14:28 1921 accesări

Universitatea Ovidius din Constanța găzduiește vineri, 28.10.2022, între orele 10:00 – 14:00, Conferința finală „Evaluarea hazardului reprezentat de curenții rip pe plajele românești ale Mării Negre: Nevoie de acțiune! – RORIP”, eveniment organizat de Universitatea din București, informează conf. univ. dr. Natașa Văidianu.

Potrivit sursei citate, la conferința care se va desfășura în Sala Google a Campusului universitar, Corp A, Aleea Universității, nr.1, sunt invitați să participe reprezentanți ai administraţiei publice și ai instituţiilor din domeniile: turism, managementul plajelor, Serviciul Salvamar, protecţia mediului, asociaţii de pescuit şi acvacultură, mediul de afaceri, energie, securitate, universităţi şi institute de cercetare, ONG-uri.

„Întâlnirea se dorește a fi un workshop și un forum de discuții cu scopul conștientizării pericolului reprezentat de curenții rip pe plajele românești ale Mării Negre. În acest context, membrii echipei proiectului vor prezenta diferite aspecte legate de dinamica și circulația curenților rip, precum și implicațiile acestora asupra siguranței plajelor din România, iar rezultatele vor constitui fundamentul științific pentru dezvoltarea viitoarelor mijloace de informare, a platformelor de predicție a hazardului/riscului generat de curenții rip și a sistemelor de avertizare timpurie pentru plajele turistice”, precizează conf. univ. dr. Natașa Văidianu.

Conferința finală se desfășoară în cadrul proiectului „Evaluarea hazardului reprezentat de curenții rip pe plajele românești ale Mării Negre: Nevoie de acțiune! – RORIP”, implementat în perioada noiembrie 2020 – octombrie 2022 şi finanțat printr-un grant de tip Tinere Echipe acordat de Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI).



Ştiri recomandate

12