Haiti a înregistrat, marţi, două replici seismice de intensitate medie, la 14 zile după cutremurul cu magnitudinea de 7 grade care s-a soldat cu cel puţin 150.000 de morţi. Riscul producerii unor replici puternice, în decurs de 30 de zile de la data cutremurului de la 12 ianuarie, este ridicat. Orice replică a cărei intensitate este mai mare de 5 grade este puternic resimţită şi poate provoca pagube suplimentare.
Panica şi haosul rămân adjectivele care desciu cel mai bine situaţia din Port-au-Prince. Poliţia haitiană a deschis focul luni asupra unor persoane care căutau printre dărâmături, rănind cel puţin doi bărbaţi. Tâlharii, dar şi oamenii obişnuiţi s-au deplasat către cartierul comercial situat în centrul capitalei, strângând tot ce găseau dintre ruine, în timp ce buldozerele demolează magazinele şi depozitele distruse de cutremur. Poliţiştii au sarcina dificilă de a menţine ordinea în ţară, în contextul în care şi ei au pierdut numeroşi ofiţeri şi mulţi prizonieri au evadat, după cutremur.
O conferinţă internaţională pe tema ajutorului acordat statului Haiti, după cutremur, va avea loc în martie, la sediul Naţiunilor Unite de la New York, la invitaţia SUA. Şeful diplomaţiei canadiene, Lawrence Cannon, a făcut acest anunţ în urma unei reuniuni de urgenţă la care s-a decis mai multe principii generale care trebuie aplicate, în cadrul organizării efortului internaţional de asistenţă pentru Haiti. Aceste principii se referă în special la rolul de conducere al statului haitian şi la cooperarea strânsă între diferiţii parteneri. Circa 20 de persoane au manifestat în calm în faţa clădirii unde a fost organizată conferinţa, sediul Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale, împotriva prezenţei militare americane în Haiti. Pe de altă parte, secretarul de Stat american Hillary Clinton s-a declarat profund indignat de criticile care au vizat operaţiunea americană de acordare de ajutor după seismul din Haiti, explicând că SUA fac tot posibilul pentru a veni în sprijinul acestei ţări. Un oficial din cadrul securităţii civile italiene a criticat, duminică, lipsa de coordonare a ajutorului internaţional în Haiti, afirmând că SUA au prea mulţi militari în teren şi sunt incapabile să găsească o persoană care să preia comanda. Preşedinţii din Nicaragua, Daniel Ortega, şi Venezuela, Hugo Chavez, au denunţat, la rândul lor, ocupaţia statului Haiti de către trupele americane.