Conrad Murray a minţit în privinţa cantităţii de sedative administrate lui Michael Jackson

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Conrad Murray a minţit în privinţa cantităţii de sedative administrate lui Michael Jackson

Monden 22 Octombrie 2011 / 00:00 448 accesări

Medicul Conrad Murray, judecat la Los Angeles, pentru moartea cântăreţului Michael Jackson, i-a administrat regelui muzicii pop cantităţi de sedative mult mai mari decât cele pe care le-a precizat în declaraţia acordată poliţiei americane, a declarat, joi, un expert anestezist. Michael Jackson a decedat pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu Propofol, un anestezic pe care artistul îl folosea pe post de somnifer, sub supravegherea medicului Conrad Murray, judecat pentru ucidere involuntară.

La două zile după moartea cântăreţului, medicul Conrad Murray a declarat poliţiei americane că i-a administrat starului, intravenos, două doze de două miligrame de Lorazepam şi două doze de două miligrame de Midazolam, două sedative care au contribuit la moartea cântăreţului. Potrivit declaraţiilor medicului, Michael Jackson nu reuşea să adoarmă iar el i-a administrat apoi 25 de miligrame de Propofol, după care a ieşit din cameră, două minute, pentru a merge la toaletă. Când s-a întors în camera cântăreţului, acesta nu mai respira. Potrivit medicului Steven Shafer, anestezist şi specialist recunoscut pe plan mondial, considerat un expert în domeniul anestezicului Propofol, Conrad Murray i-a administrat megastarului o doză de patru ori mai mare decât cea precizată de el în declaraţia acordată poliţiei. ”Acesta este singurul scenariu care ar putea conduce la o concentraţie de Propofol coerentă, de 2,6 micrograme pe mililitru, găsită în sângele lui Michael Jackson”, a afirmat Steven Shafer. De altfel, ţinând cont de procesul de metabolizare a acestui anestezic, faptul că artistul american avea o astfel de concentraţie de Propofol în sânge înseamnă că era mort deja atunci când perfuzia cu Propofol era încă în curs de a se descărca în venele cântăreţului.

Dacă injectarea ar fi fost întreruptă înainte de decesul starului, nivelul concentraţiei de Propofol din sânge ar fi scăzut foarte repede, a precizat Steven Shafer. Acelaşi expert anestezist a calificat drept ”un scenariu fantezist” ipoteza avocaţilor lui Conrad Murray, potrivit cărora Michael Jackson şi-ar fi injectat singur o doză suplimentară - şi mortală - de Propofol, în absenţa medicului său. ”Nu poţi să te trezeşti pur şi simplu din anestezie şi să poţi să îţi faci singur o injecţie”, a explicat Steven Shafer. Acelaşi expert a combătut o altă ipoteză a avocaţilor apărării, care susţin că Michael Jackson a înghiţit opt comprimate de Lorazepam. Potrivit acestuia, cantitatea de sedativ găsită în stomacul cântăreţului era mult prea mică, incompatibilă cu teoria ingerării a opt comprimate.

Medicul anestezist Steven Shafer a fost ultimul martor chemat la bară de acuzare. Acesta urma să fie chestionat, vineri, de avocaţii apărării, care vor chema apoi la bară martorii proprii, începând, probabil, de luni.

Taguri articol


12