Momentul mult aşteptat a sosit! Numărătoarea inversă se va opri astăzi, 8 august, ora 8 şi 8 minute p.m. (ora Chinei) 2008, cînd torţa olimpică se va aprinde pentru cea de-a 29-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară. Chinezii s-au pregătit timp de opt ani pentru acest eveniment şi nu aveau cum să piardă ocazia de a arata lumii întregi preţuirea lor faţă de tradiţie, dar şi deschiderea faţă de noutate. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing are mari şanse să fie cea mai grandioasă din istoria Jocurilor. Fantezia celei mai populate naţiuni de pe glob va juca cu siguranţă rolul principal. Tot ce au pregătit pînă acum pare să fie presărat cu acest lucru. Construcţii megalomanice, realizate în timp record, organizare perfectă, buget record, stadioane şi arene sportive fanteziste anunţă o ediţie nemaivăzută. După două ediţii îmbelşugate, Sydney 2000 şi Atena 2004, România va încerca să-şi găsească un loc şi în istoria celei de-a 29-a ediţii a Jocurilor Olimpice, mai ales că doar odată la patru ani este redescoperită esenţa sportului.
Cei 104 reprezentanţi “tricolori” prezenţi la Beijing vor defila în cadrul ceremoniei găzduită de Stadionul Naţional “Cuib de pasăre”, înainte de goana după medalii. Dintre aceştia şapte sînt constănţeni şi vor reprezenta Clubul Sportiv Farul la patru ramuri sportive: nataţie, box, atletism şi tenis de masă. Speranţele la o medalie olimpică sînt Răzvan Florea (nataţie), Ionuţ Gheorghe (box) şi Nicoleta Grasu (atletism), dar cu siguranţă nu vor lipsi surprizele care ar putea veni din partea Elizei Samara (tenis de masă), Iuliei Necula (tenis de masă), Ancăi Heltne (atletism) şi Adelinei Gavrilă (atletism). În spatele lor stau cinci antrenori, care îi vor încuraja şi îndruma de pe margine, Gina Handrea (nataţie), Ilie Dascălu (box), Viorel Filimon (tenis de masă), Nicolae Forminte (gimnastică) şi Dumitru Muşi (handbal feminin), dar şi de un maseur, Nicolae Craiu, şi un arbitru FIG, Olga Didilescu.
Elisabeta Samara (15 aprilie 1989). Este una dintre cele mai bune jucătoarea de tenis de masă la nivel de junioare. Anul acesta a făcut saltul la senioare, moment ce a culminat cu calificarea la JO. Va reprezenta România atît în proba pe echipe, cît şi la individual. În palmaresul său se regăsesc trei medalii de aur şi una de argint la Campionatele Europene de junioare din 2007.
Iulia Necula (26 aprilie 1986). Va reprezenta România la tenis de masă doar în proba pe echipe. Palmaresul său numără trei medalii importante, una de argint şi două de bronz la Campionatul European de junioare din 2004.
Adelina Gavrilă (26 noiembrie 1978). Va concura la triplusalt. Cea mai bună performanţă a sa o reprezintă medalia de bronz de la Cupa Europei din 2006.
Anca Heltne (1 ianuarie 1978). Va concura la aruncarea greutăţii. Cea mai bună clasarea a sa a fost tot la Cupa Europei din 2006, cînd a ocupat locul 8.
Nicoleta Grasu (11 septembrie 1971). Este una dintre cele mai cunoscute discobole ale lumii. La Beijing va concura pentru prima medalie olimpică din carieră, după ce la Jocurile Olimpice de vară din 2004 a terminat a şasea. Este legitimată la CS Dinamo, însă din 2008 este şi sportiva Farului.
Răzvan-Ionuţ Florea (29 septembrie 1980). Este primul înotător român care a cîştigat o medalie olimpică la masculin. La Jocurile Olimpice de vară din 2004 de la Atena, Răzvan a cucerit medalia de bronz în proba de 200 m spate, stabilind şi două noi recorduri naţionale, iar timpul său (1.57,56) este unul dintre primele zece performanţe mondiale ale secolului. La Beijing va concura la 100 m şi 200 m spate.
Ionuţ Gheorghe (29 februarie 1984). Este boxerul medaliat cu bronz la Atena, în 2004. Va concura la categoria 64 de kg şi va încerca să cîştige titlul olimpic.