O frumoasă expoziţie de artă plastică a membrilor Careului Artelor „Amfora” poate fi vizitată la Cercul Militar Constanţa, în această perioadă, de publicul de la malul mării, vernisajul având loc joi seară. Pe simeze sunt expuse creaţii de o rară sensibilitate, care readuc în atenţia nostalgicilor Constanţa de altădată, cu clădirile ei pitoreşti şi zonele pline de farmec din partea peninsulară a oraşului. „Amforiştii” care au rezonat sufleteşte şi au găsit inspiraţie în tematica noii expoziţii, „Peisaj citadin” I, participând cu lucrări deosebite sunt: Vasilica Pop, Gheorghe Caraiman, Niculina Vizireanu, Claudia Chirmiciu, Liviu Baiţel, Paul Teodorescu, Radu Horobăţ, Rareş Alexandrescu, Fedin Chelmambet, Alexandrina Macarov şi Marian Sârbu. Indiferent de tehnica aleasă, grafică în creion pastel sau peniţă, pictură, acuarelă, ulei pe pânză, artiştii au încântat publicul prezent la vernisaj prin emoţionantul lor discurs plastic, al cărui mesaj sensibil face trimitere în trecut, la vremurile şi peisajele de odinioară. „Sunt foarte entuziasmată de ceea ce s-a petrecut la vernisaj. Pe noi, cei care participăm la această expoziţie, ne atrage mult zona peninsulară a oraşului, zona veche a Constanţei. Este vorba, poate, şi despre copilăria multora dintre noi şi un bun motiv de inspiraţie când vezi că toate se schimbă, clădirile... şi parcă nu mai au acea strălucire de altădată”, a spus unul dintre artiştii expozanţi, Vasilica Pop.
Expoziţia „Peisaj citadin” I a fost prezentată de muzeograful Geta Deleanu, care a făcut şi un scurt istoric al clădirilor care au reprezentat sursă de inspiraţie pentru artişti. Simbolurile Constanţei, Cazinoul, Farul genovez, statuia lui Mihai Eminescu de pe faleză, Casa cu lei, Vila Şuţu, fascinanta Moschee Carol I, cu al său inconfundabil stil egipteano - bizantin cu inserţii arhitecturale româneşti, Portul Tomis şi Piaţa Ovidiu, străjuite de mare, în lumina specială a acestor zone pline de farmec şi nostalgie, se regăsesc în lucrările membrilor Careului Artelor „Amfora”. Nu au fost uitate de artişti nici clădirea vechii Poşte - actualul Muzeu de Artă Populară şi nici alte locuri minunate de la ţărm de mare, cum sunt cele de la Eforie.
Dat fiind succesul acestei manifestări expoziţionale, „Peisaj citadin” I va avea şi o continuare, în luna iunie. Astfel, membrii Careului Artelor „Amfora” îi invită pe iubitorii de artă, pe data de 23 iunie, la vernisajul celei de-a doua părţi a acestei expoziţii colective de grafică şi pictură. Pentru „Peisaj citadin” I, „amforiştii” şi-au ales şi un motto: „Pentru iubitorul de artă, oraşul are fascinaţii nebănuite în fiecare colţişor. Amintiri, prezenţă, viitor... Toate acestea, adunate în imagini, păstrate de ziduri şi străzi, sunt o istorie vie a oraşului. Să ne dorim să o păstrăm cât mai mult!”.