Constanța este un oraș aflat în plină expansiune în care spațiul public urban trebuie utilizat inteligent şi eficient

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Primăria Constanța

Constanța este un oraș aflat în plină expansiune în care spațiul public urban trebuie utilizat inteligent şi eficient

Administrație 04 Septembrie 2020 / 17:21 937 accesări
Foto : Primăria Constanța

Foto : Primăria Constanța

De aceea, în ultimii ani, Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală Poliția Locală, a declarat război construcțiilor ridicate abuziv, abandonate și insalubre.

În această categorie se includ și garajele construite fără autorizație de construire sau menținute peste termenul prevăzut în autorizația de construire.În ultimii 3 ani, peste 550 de garajeau fost dezafectate iar în locul lor au fost amenajate parcări moderne.

Conform procedurii, odată identificat, deținătorul primește o somație cu termen de desființare a construcției ilegale în 15 zile. În cazul în care proprietarul nu ia măsuri privind demolarea, se trece la demolarea pe cale administrativă.

Acest lucru înseamnă că operațiunea se efectuează de echipele municipalității, pe cheltuiala proprietarului.

În acest fel, în locul garajelor care, de cele mai multe ori,adăposteauorice altceva în afară de mașini au apărut sute de noi locuri de parcaredestinate riveranilor care beneficiază acum de condiții civilizate pentru a-și putea parca autoturismele.

Imaginea spațiului urban a fost afectată și de construcțiile ridicate abuziv pe domeniul public al orașului și de clădirile abandonate, lăsate în paragină sau de adăposturile improvizate în diferite cartiere ale Constanței.

Din dispoziția primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, Primăria Municipiului Constanța, a inițiat și desfășoară o campanie de identificare și dezafectare a construcțiilor nefolosite, care sunt lăsate în paragină pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța. După ce sunt parcurse toate etapele legale pentru procedura de demolare, construcțiile insalubre sunt demolate iar terenul este curățat și igienizat. Așa s-a întâmplat cu cele 5 foste puncte de difuzare a presei din municipiul Constanța, chioșcurile RODIPET, care au fost demolate, cu taberele improvizate de nomazi din zona Palas sau cu clădirea din zona pieței din cartierul KM 4-5 care devenise un adevărat focar de infecție.

Demolate au fost și clădirile ridicate abuziv, fără a avea autorizația de construire emisă de municipalitate. Putem aminti aici spălătoria auto de pe strada Primăverii sau cafeneaua de pe malul lacului Tăbăcărie.

Astfel de acțiuni vor avea loc oriunde sunt construcții care strică imaginea orașului sau ocupă inutil un spațiu care poate fi valorificat eficient.

Proprietarii trebuie să știe că, dacă nu se conformează somațiior primite, pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 1.000 și 100.000 de lei, iar desființarea va fi făcută de către autoritatea publică locală, pe cheltuiala contravenientului.



12