Constanţa, la Campionatul European de Catering

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Constanţa, la Campionatul European de Catering

Justiție 20 Ianuarie 2011 / 00:00 387 accesări

Oraşul Lyon, din Franţa, va găzdui, timp de trei zile, Campionatul European de Catering, una dintre cele mai prestigiose competiţii de acest gen din lume. La ediţia din acest an, care va debuta mâine, participă şi o echipă de bucătari din România, coordonaţi de dr. ing. Gabriela Berechet. Mai mult, pentru prima dată în istoria Campionatului, un maestru bucătar român a fost invitat să facă parte din juriu, fiind vorba de maestrul în arta culinară ing. Niculae Nejloveanu. Echipa României este formată din membri ai Asociaţiei Profesioniştilor din Gastronomie (Asprogast), al cărei preşedinte este ing. Niculae Nejloveanu. Membrii echipei sunt: Daniel Stoenescu (Miko Palace Cafe, Bucureşti) şi Adriana Ibrea (Delice International, Câmpina). Campionatul European de Catering are ca scop impulsionarea domeniului catering, prin căutarea de inspiraţii culinare noi. Echipele participante provin din ţări cu tradiţie în gastronomie: România, Franţa, Italia, Spania, Brazilia, Elveţia, Luxemburg, Portugalia, Turcia, Japonia şi Coasta de Fildeş. Fiecare echipă va trebui să prepare un bufet rece pentru opt persoane, care va fi prezentat (aranjat) dintr-o parte (în faţa publicului). Elementele decorative pentru bufet vor fi pregătite în avans, în ateliere de lucru şi vor fi aduse de către candidaţi. Meniul este prestabilit de către organizatori. Toate echipele concurente vor avea de pregătit două piese din somon norvegian: file de somon de aur regal cu ricotta şi parmezan, supă de dovleac şi inimă de somon marinat asezonat cu ierburi şi condimente, ficat de gâscă preset cu fructe confiate, terină din fălci de porc. Desertul va consta în foret noire. Premiul cel mare este în valoare de 6.000 de euro.

Taguri articol


12