Constanţa: peste 8 tone de carne, incinerate de inspectorii DSVSA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Constanţa: peste 8 tone de carne, incinerate de inspectorii DSVSA

Social 08 Noiembrie 2016 / 18:12 691 accesări

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa au încheiat o nouă etapă a acţiunilor de supraveghere şi control din piaţa alimentară. În perioada 31.10.2016 - 04.11.2016, aceştia au verificat 78 de obiective: 1 restaurant, 1 unitate tip fast-food, 14 super/hipermarketuri, 12 laboratoare de cofetărie/patiserie, 7 depozite alimentare, 1 magazin alimentar, 3 unităţi de procesare lapte, 2 unităţi de procesare produse din pescuit, 6 carmangerii, 7 măcelării, 10 exploataţii nonprofesionale, 1 punct ieşire animale vii, 1 unitate de fabricare pâine şi specialităţi, 1 depozit de destinaţie, 4 depozite de seminţe consum, 1 unitate de fabricare produse zaharoase, 1 unitate de prelucrare şi conservare fructe, 1 unitate de ambalare, 3 unităţi de comercializare produse congelate, 1 unitate de fabricare bere. “În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la nerespectarea spaţiului minim necesar stabilit pentru fiecare animal, conform legislaţiei sanitare veterinare în vigoare. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, a fost aplicată 1 sancţiune contravenţională, în valoare de 3.000 de lei. Au fost confiscate şi retrase de la vânzare următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne - 8.486 kg, lapte şi produse lactate - 2.221 kg, peşte şi produse din peşte - 1.633 kg, ouă - 641 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 101.041 lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare”, se arată într-un comunicat al Direcţiei.

Potrivit protocolului intern, nu se dau publicităţii numele firmelor sancţionate.



12