Constănţean suspect de botulism

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Constănţean suspect de botulism

Eveniment 25 Iunie 2007 / 00:00 1484 accesări

Autorităţile constănţene din Sănătate sînt în alertă maximă, după ce un bărbat a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase cu suspiciunea de toxiinfecţie alimentară botulinică. Dan Dumitraşcu, în vîrstă de 53 de ani, din Năvodari, munceşte ca zilier la o fermă din apropierea localităţii Sibioara, iar la începutul săptămînii trecute, a consumat la serviciu cîrnaţi cabanoşi, fasole la conservă şi pateu de ficat. Primele simptome de boală au apărut pe 23 iunie, cînd bărbatul a fost dus de urgenţă la spital pentru a primi tratament de specialitate. Avînd în vedere că pacientul acuza probleme de vedere, uscăciunea mucoaselor bucale şi nazale, dar şi dificultate la respiraţe, medicii au concluzionat că este vorba de o suspiciune de botulism. Cazul a intrat şi în atenţia reprezentanţilor Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, care au început o anchetă epidemiologică. "La faţa locului a mers şi medicul veterinar concesionar de la Năvodari, care a recoltat probe din alimentele respective şi le-a trimis la laboratorul nostru pentru a fi analizate. Chiar dacă medicii infecţionişti nu au reuşit să pună un diagnostic exact, specialiştii continuă testele pentru a se constata dacă bărbatul are, într-adevăr, botulism. Continuăm ancheta la fermă, pentru a vedea dacă nu cumva şi alţi salariaţi au mîncat din produsele respective", a declarat directorul adjunct al DSVSA Constanţa, dr. Gheorghe Dincă. Deşi medicii constănţeni dau asigurări că starea pacientului este deocamdată stabilă, ei au recoltat probe de sînge care vor fi trimise pentru analize suplimentare la Institutul "Cantacuzino" din Bucureşti.



12