Constănțeanul Serhan Cadâr speră ca votanții să aleagă schimbarea în voleiul românesc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Joi va fi ales președintele FR Volei pentru următorii patru ani

Constănțeanul Serhan Cadâr speră ca votanții să aleagă schimbarea în voleiul românesc

Sport 30 Martie 2016 / 16:12 1095 accesări
Serhan Cadâr a efectuat un turneu de aproape două săptămâni prin țară, pentru promovarea programului său de revigorare a voleiului românesc

Serhan Cadâr a efectuat un turneu de aproape două săptămâni prin țară, pentru promovarea programului său de revigorare a voleiului românesc

Joi, începând cu ora 11.00, la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român din București, este programată Adunarea Generală Ordinară de Alegeri din cadrul Federaţiei Române de Volei (FRV), la finalul căreia va fi ales președintele FRV pentru următorii patru ani. La alegerile de joi, pentru funcția de președinte candidează constănțeanul Serhan Cadâr, fostul director executiv al formaţiei care a dominat voleiul masculin românesc în ultimul deceniu, Club Volei Municipal Tomis Constanţa, și actualul președinte al Clubului Sportiv Academia de Volei Tomis Constanța. Iar la alegerile pentru funcția de membru al Consiliului Director al FRV candidează și antrenorul constănțean Constantin Ferenți.

După lansarea oficială a candidaturii, la 17 martie, Serhan Cadâr a efectuat un turneu de aproape două săptămâni prin țară, pentru promovarea programului său de revigorare a voleiului românesc. „A fost o experiență interesantă, în care am reușit să aflu mai multe amănunte decât știam despre problemele din voleiul românesc, în special la echipele de juniori, ceea ce nu face altceva decât să confirme strategia mea în ceea ce privește activitatea la nivel juvenil, care are un rol primordial în proiectul meu de revigorare a voleiului românesc. Cei mai mulți oameni de volei își doresc schimbarea, dar rămâne să vedem dacă delegații cu drept de vot care vor fi prezenți la București vor avea curajul să voteze schimbarea. Speranța mea și a celor care mă susțin este de a realiza schimbarea pe care ne-o dorim, schimbare care să ridice voleiul românesc la un nivel înalt”, a declarat Serhan Cadâr.

În mod normal, vor fi aproximativ 150 de votanți care își vor alege președintele dintre cei patru candidați: Serhan Cadâr, Gheorghe Vișan, Dan Gîrleanu și Sandu Kapelovies. Dacă în primul tur niciun candidat nu obține majoritatea absolută, în turul al doilea vor participa primii doi clasați, iar cine va obține cele mai multe voturi va fi desemnat prședintele FRV. „Principalul contracandidat consider că va fi Vișan Gheorghe, actualul președinte, după care urmează Dan Gîrleanu, un sportiv de renume al României”, spus Serhan Cadâr, care vrea schimbarea la nivel înalt în cadrul FRV, for condus în ultimele trei mandate de Gheorghe Vişan, în condițiile în care problemele din voleiul românesc sunt cunoscute de cei implicați în fenomen.

Principalele obiective ale proiectului prezentat de Serhan Cadâr sunt reorganizarea activităţii la nivelul juniorilor, astfel încât, la încheierea ciclului olimpic, în anul 2020, echipele naţionale ale României să fie printre primele şase din Europa, atât la feminin, cât şi la masculin, la toate categoriile de vârstă, precum şi construirea unei baze sportive proprii a FRV. „Încă o dovadă a faptului că ducem lipsă de o bază sportivă este desfășurarea finalei Challenge Cup la volei feminin într-o sală improprie unei finale europene”, a mai spus Serhan Cadâr, care va urmări miercuri seară, de la ora 18.00, manșa tur a finalei Challenge Cup la volei feminin, dintre formația CSM București și echipa turcă Trabzon Idman Ocagi. Întâlnirea, care va fi transmisă în direct de Digi Sport 2, se va desfășura în sala „Elite”, aflată în incinta centrului comercial „Sun Plaza” din București. Partida retur va avea loc duminică, 3 aprilie, de la ora 15.00, la Trabzon. În semifinale, CSM București a eliminat o altă echipă din Turcia, Bursa BBSK, deținătoarea trofeului. Tot în această seară, de la ora 21.30, este programată și manșa tur a finalei Challenge Cup la volei masculin, dintre echipa italiană Calzedonia Verona și formația rusă Fakel Novy Urengoy.

VOLEIUL ROMÂNESC, PREZENȚĂ ACTIVĂ ÎN EUROPA

Proiect pentru candidatura la președinția Federației Române de Volei

- Serhan CADÂR -

Principalele obiective ale proiectului sunt

■ construirea unei baze sportive a FRV

■ clasarea echipelor naționale, în anul 2020, între primele șase din Europa

OBIECTIVELE PROIECTULUI

A. Crearea unei baze materiale proprii a Federației Române de Volei.

B. Reorganizarea activității la nivelul juniorilor și tineretului astfel încât, la finele ciclului olimpic, în anul 2020, echipele naționale ale României să se regăsească între primele șase din Europa, atât la feminin, cât și la masculin, la toate categoriile de vârstă.

MIJLOACE DE REALIZARE A PROIECTULUI

1. Construirea unui complex sportiv exclusiv pentru volei, care să fie proprietatea Federației Române de Volei. Pentru construirea complexului este necesar un teren adecvat pentru obținerea căruia se vor face demersurile necesare către Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria Municipiului București și către Guvern. Formula avută în vedere este concesionarea respectivului teren pe termen lung.

Complexul va cuprinde: o sală de jocuri sportive cu 7.000 de locuri (conform normelor CEV), sală de pregătire, sală de fitness, spații de recuperare, sală acoperită pentru beach volleyball, cantină - restaurant, spații de cazare, birouri ale FRV (sediul FRV) și altele.

Acest complex sportiv se poate realiza și cu sprijinul Ministerului DezvoltăriiRegionale și Administrației Publice.

2. Închirierea de săli de sport exclusiv pentru centrele zonale - teritoriale în care își desfășoară activitatea centrele de excelență ale FRV și dotarea acestora cu echipamente și materiale sportive pentru volei.

3. La nivelul FRV, colectivul tehnic format din directorii tehnici și statisticianul FRV va întocmi o statistică a tuturor sportivilor aflați în vederea selecționerilor, începând de la speranțe până la seniori, și va urmări evoluția acestora din punct de vedere fizic, tehnico-tactic și sportiv.

4. Stabilirea colectivelor de antrenori pentru fiecare lot reprezentativ, din care să facă parte și un fizioterapeut.

5. Antrenorii loturilor naționale vor fi numiți pentru minimum doi ani, vor semna contracte de muncă pentru perioada în care activează la lot și vor avea sarcini și obiective clare de îndeplinit.

6. Constituirea loturilor naționale feminin și masculin, respectând criteriile de vârstă ale FIVB și CEV, Under 16, U 18, U 20 și U 22.

7. Organizarea a patru centre zonale de excelență care să-și desfășoare activitatea sub egida FRV, în parteneriat cu MEC.

Localizarea acestor centre se va face în funcție de ponderea numerică a sportivilor și de condițiile materiale disponibile. Se preconizează următoarele zone geografice: Ardeal, Banat, Moldova, Muntenia - Dobrogea.

8. Sportivii până la împlinirea vârstei de 14 ani să nu primească licență de jucători de volei și să fie legitimați provizoriu la Asociația Județeană de Volei din județul respectiv.

9. Refacerea grilei de transfer al sportivilor astfel încât munca și rezultatele obținute în perioada cât a activat la o grupare sportivă să se regăsească în cota de transfer a jucătorului, iar gruparea sportivă și antrenorii să poată resimți satisfacția morală și materială a lucrului bine făcut.

10. Pentru creșterea rapidă a capacităților sportivilor și a nivelului competițional se vor organiza mai multe competiții sportive naționale și internaționale.

11. FRV va sprijini participarea echipelor naționale reprezentative ale MEC la competițiile internaționale și europene organizate în sistemul învățământului gimnazial și liceal european.

12. Trimiterea antrenorilor de la loturile de juniori la stagii de pregătire internaționale și la schimburi de experiență.

13. Promovarea permanentă a junioarelor și juniorilor de perspectivă la loturile de senioare și seniori.

14. Constituirea urgentă a Ligii Profesioniste, care să preia organizarea și desfășurarea activităților sportive la nivelul Diviziei A1.

15. Toate echipele participante în Divizia A1 vor avea obligația înregistrării și transmiterii la FRV a datelor statistice ale meciurilor oficiale.

16. Reorganizarea site-ului FRV astfel încât pe acesta să apară în mod constant și la timp toate datele statistice ale jocurilor din Divizia A1, informații despre componența tuturor loturilor naționale și a colectivelor tehnice, hotărâri ale ședințelor de Consiliu Director și ale comisiilor de specialitate, comunicări tehnice, materiale în sprijinul cluburilor, legislație specifică și altele.

17. Membrii Consiliului Director și personalul angajat al FRV nu au dreptul să fie numiți președinți sau membri în comisiile de specialitate ale FRV.

18. Președinții și membrii comisiilor de specialitate din cadrul FRV vor fi recompensați material cu sume provenite din taxele încasate pentru activitatea comisiei respective.

19. Se vor încheia parteneriate cu Facultățile de Educație Fizică și Sport și cele de Medicină, pentru asigurarea fizioterapeuților, kinetoterapeuților și statisticienilor loturilor naționale.

20. Se vor organiza cursuri de management sportiv la care vor participa obligatoriu managerii cluburilor.

21. Se va asigura consultanță de specialitate privind modul de aplicare a normelor financiare legale existente la momentul respectiv pentru acest domeniu de activitate.

SURSE DE FINANȚARE

1. Se va organiza urgent un compartiment de marketing - publicitate. Scopul acestui compartiment este de a genera, dezvolta și a vinde imaginea voleiului românesc și implicit imaginea voleibaliștilor români.

2. Drepturile de televiziune pentru campionatele naționale Divizia A1 - feminin și masculin, campionatele naționale de volei de plajă și pentru circuitul național de volei de plajă vor fi vândute prin licitație, urmând ca 70% din fondurile obținute să fie distribuite cluburilor ca sursă de finanțare.

3. Toate campionatele naționale vor avea un sponsor principal care va da denumirea competiției.

4. Vor fi atrași sponsori pentru loturile naționale.

5. Se va promova imaginea echipelor naționale și a jucătorilor din loturile naționale prin clipuri publicitare.

6. Se vor vinde materiale publicitare cu sigla FRV și tricouri personalizate ale componenților echipelor naționale.

7. Vânzarea de bilete la toate meciurile echipelor naționale.

8. Contracte de parteneriat pentru echipamente și materiale sportive.

9. Fonduri provenind de la MTS pentru activitatea loturilor naționale.

10. Fonduri pentru programe de juniori (Pierre de Coubertin).

11. Atragerea de fonduri de la COSR.

12. Accesarea de fonduri europene pentru activități sportive și baze sportive.

Citește și:

Serhan Cadâr vrea ca voleiul românesc să iasă câștigător

Candidat surpriză la preşedinţia Federaţiei Române de Volei



12