PROGRAM În prima zi a programului “Preţul maximal la carnea de miel”, demarat de Primăria Constanţa, zeci de constănţeni au venit în cele două puncte de desfacere din Constanţa - Piaţa Griviţei şi Tomis III, dornici să se aprovizioneze pentru sărbătorile Pascale. „Preţul stabilit împreună cu producătorii - 27 lei/kg - s-a dovedit a fi foarte bun dacă ne gândim că în chiar prima zi a programului “Preţul maximal la carnea de miel” s-au vândut foarte mulţi miei. Practic, producătorii au fost luaţi prin surprindere, pentru că nu se aşteptau să vândă atât de mult”, a spus directorul Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare (DPTO), Nicolae Fronescu.
PUNCT DE SACRIFICARE La fel ca şi anul trecut, în Piaţa Pescăruş din zona Faleză Nord a fost amenajat un punct de sacrificare a mielor, care este funcţional începând de ieri. „Faţă de anul trecut, în prima zi a acestui program, constănţenii au venit mai mult să viziteze decât să cumpere. Sper că anul acesta va fi şi mai bine, pentru că locuitorii oraşului s-au învăţat cu această piaţă şi vin pentru a-şi alege singuri marfa. Mieii pe care îi avem aici sunt ai unui producător din comuna Aliman, judeţul Constanţa\", a spus Fronescu. Punctul de sacrificare din Piaţa Pescăruş este monitorizat în permanenţă de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor. \"Le mulţumim celor de la DSV Constanţa, care sunt alături de noi şi care ne-au sprijinit în înfiinţarea punctului de sacrificare. Practic, constănţenii pot merge în Piaţa Pescăruş, îşi aleg mielul viu, iar acesta este tăiat imediat într-un loc special amenajat, care nu este la vedere, i se ia pielea, este supus analizelor, este ştampilat de reprezentanţii DSV, cântărit şi vândut celui care l-a ales\", a explicat Nicolae Fronescu.