Amatorii de scoici sunt invitați să participe, începând din 20 mai și până duminică, 22 mai, la cea de-a treia ediție a Festivalului Scoicilor, care are loc în Piața Ovidiu din Constanța. Constănțenii și turiștii pot participa la eveniment sâmbătă între orele 10.00 și 19.00, iar duminică, între 10.00 și 14.00. Vor putea degusta cele mai reușite preparate ale bucătarilor și vor afla din secretele chefilor pentru scoici gustoase și aromate. Inițiatorul acestui eveniment culinar, Chef Cătălin Scărlătescu, va găti personal midii, după o rețetă proprie, spre deliciul tuturor turiștilor prezenți. În cadrul evenimentului, vor participa peste 25 de restaurante de renume de pe litoral, unde cei mai buni bucătari își vor demonstra talentul prin prepararea celor mai gustoase midii, după rețete originale. Președintele Autorității Naționale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea, va participa la cea de-a treia ediție a Festivalului Scoicilor, în calitate de membru al juriului, alături de 12 chefi renumiți din România, precum și de alte personalități locale. La final, câștigătorul va avea onoarea să plece cu o scoică din bronz de 15 kg!