Apreciatul artist Constantin Grigoruță, participant constant la saloane și expoziții colective de la malul Mării Negre, a revenit la Muzeul de Artă din Constanța cu o frumoasă expoziție de grafică, intitulată sugestiv „Recital imaginar”. Vernisajul a avut loc miercuri seară, în sala „Alexandru Ciucurencu” a muzeului tomitan, în prezența unui public numeros și bucuros să se (re)întâlnească cu... solistul „Recitalului imaginar” și cu opera sa. Despre creația artistului a vorbit gazda manifestării, directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu.
PRIMA EXPOZIȚIE PERSONALĂ ÎN CALITATE DE... BUNIC
„Este prima expoziție personală a lui Constantin Grigoruță în calitate de bunic. Deși s-a mutat la București, participă la toate manifestările de grup ale artiștilor din Constanța”, a menționat dr. Doina Păuleanu. Criticul de artă a subliniat și că artistul este legat de spațiul dobrogean și chiar și lucrările sale care alcătuiesc „Recital imaginar”, deși sunt abstracte, au ca punct de plecare peisajul marin. Dr. Doina Păuleanu a mai remarcat și înclinația artistului pentru culori puternic contrastante, brunuri și culori întunecate. Expoziția „Recital imaginar” va fi găzduită pe simezele Muzeului de Artă până pe 3 august.
Născut la 9 februarie 1959 în oraşul Dorohoi, judeţul Botoşani, Constantin Grigoruță a absolvit, în urmă cu 33 de ani, secţia Design din cadrul Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, avându-i ca profesori pe: Ion Bitzan, Vladimir Şetran, Ion Popa și Vlad Calboreanu. Din 1980 s-a stabilit la Constanța, rămânând atașat de spațiul tomitan chiar și după plecarea sa în Capitală. Constantin Grigoruță este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România și al Societăţii Designerilor Profesionişti din România.
Citește și:
„Recital imaginar“ la Muzeul de Artă
„Bătaie cu flori“ în Muzeul de Artă
Concursul de fotografie „Meseriile mării“ și-a desemnat câștigătoarele