Constantinescu nu poate participa la înmormântarea unui apropiat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Când absurdul devine ridicol Deși nu este arestat sau reținut

Constantinescu nu poate participa la înmormântarea unui apropiat

Eveniment 30 Iulie 2015 / 00:00 1309 accesări

Până unde poate să meargă absurditatea măsurilor impuse președintelui Consiliului Județean Constanța (CJC), Nicușor Constantinescu, în cele două dosare deschise pe rolul instanțelor constănțene, cel în care este acuzat că ar fi încercat subfinanțarea Centrului Militar Zonal și cel privind finanțarea cluburilor sportive? Cu toate că nu mai există niciun temei de a i se menține lui Constantinescu controlul judiciar, deoarece dosarele sunt deja trimise la instanță, iar martorii au fost audiați, magistrații constănțeni îi interzic în continuare șefului CJC să-și exercite funcția pentru care a fost ales în 2012 de pe peste 150.000 de cetățeni și să ia legătura cu angajații CJC și consilierii județeni. Constantinescu a cerut, ieri, din nou Tribunalului Costanța să i se anuleze restricțiile impuse în controlul judiciar și să i se permită să se întoarcă la muncă. Și de această dată, solicitarea președintelui CJC a fost respinsă de magistratul Iulia Cezara Suciu, care a decis să prelungească măsura preventivă a controlului judiciar, care urmează a fi verificată din nou până în 26 septembrie. ”Prin menținerea interdicțiilor, democrația în județul Constanța este pusă în pericol. Dacă inițierea hotărârilor este un act ilegal, atunci orice ales local reprezintă un pericol public. Ori, un ales reprezintă comunitatea care l-a votat. Un ales județean are mai mare reprezentativitate decât un parlamentar”, a declarat Constantinescu în fața instanței.

DNA NU VREA SĂ ÎL LASE NICI LA ÎNMORMÂNTAREA PRIETENULUI SĂU

Absurdul situației în care se găsește Constantinescu a atins cote alarmante, ieri, când șeful CJC a cerut instanței să i se permită să participe la înmormântarea consilierului județean Nicolae Fronescu. Acesta i-a fost coleg la CJC, dar și la Institutul de Marină Civilă pe care amândoi l-au absolvit. Culmea, deși judecătoarea i-a transmis lui Constantinescu că, teoretic, poate să participe la înmormântare, procurorul DNA Nadia Zlate a intervenit și a cerut respingerea acestei solicitări, pe motiv că șeful CJC s-ar putea întâlni cu aleșii județeni, fapt interzis prin prisma controlului judiciar.

REFUZ SISTEMATIC Și de această dată, ca și în alte situații, Constantinescu a explicat că nu înțelege de ce magistrații din Constanța refuză, cu obstinență, de aproape jumătate de an, să-i permită să se întoarcă la CJC, iar, în schimb, cei de la București, unde este judecat în alte trei dosare, nu i-au impus nicio interdicție. Inutil în fața instanței a fost și argumentul adus de Constantinescu și avocații săi potrivit căruia președintelui CJC i se încalcă dreptul fundamental la muncă, prevăzut în art. 41 din Constituția României. Degeaba a explicat avocatul Marius Mocanu că într-o situație similară cu Nicușor Constantinescu s-a găsit și deputatul Sebastian Ghiță, cel căruia instanța supremă i-a dat voie să-şi exercite mandatul de parlamentar, anulând interdicția procurorilor. De asemenea, Constantinescu a reiterat că interdicția de a-și exercita funcția de președinte al CJC pune în pericol derularea unor proiecte cu fonduri europene.



12