Chiar dacă nu s-a recuperat complet după operația de la șold suferită la sfârșitul lui martie și se deplaseză doar cu ajutorul scaunului cu rotile, președintele CJC, Nicușor Constantinescu, va fi adus forțat la instanță, cu tot cu echipa medicală care se ocupă de recuperarea lui. Decizia aparține magistraților Curții de Apel Constanța, care judecă apelul privind presupusa subfinanțare a Centrului Militar Zonal. Hotărârea a fost luată la cererea DNA, în timpul ședinței de judecată de joi, 5 mai. Prin urmare, președintele CJC va fi adus cu mandat la ședința de judecată ce va avea loc în 19 mai, indiferent care va fi starea sa de sănătate sau cum se va deplasa.
Cu toate că nu se poate deplasa și încă se află în convalescență după o complexă operație la șold pe care a suferit-o recent, președintele Consiliului Județean Constanța (CJC), Nicușor Constantinescu, va fi adus forțat la instanță, când va avea loc următoarea ședință de judecată în dosarul privind presupusa subfinanțare a Centrului Militar Zonal (CMZ). Asta după ce, la cererea DNA, magistrații Curții de Apel Constanța au decis, la termenul de joi, 5 mai, ca Nicușor Constantinescu să fie adus la instanță, în 19 mai, cu mandat, deși nu se poate deplasa decât cu ajutorul scaunului cu rotile. De altfel, judecătorii, care știu despre starea de sănătate a lui Constantinescu din documentele medicale pe care le-au pus la dispoziție avocații președintelui CJC, au dispus ca o echipă medicală să îl însoțească pe Nicușor Constantinescu atunci când va fi adus la instanță.
REFUZURI FĂRĂ EXPLICAȚII
Președintele CJC a fost operat la șold în 23 martie, iar până în 30 aprilie, la recomandarea medicului curant, a făcut tratament de recuperare la Sanatoriul Balnear din Techirghiol. El a fost reinternat în sanatoriu în 3 mai pentru continuarea tratamentului și se poate deplasa doar cu ajutorul scaunului cu rotile. Amintim că, înainte de a fi operat, Nicușor Constantinescu a cerut judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța să dispună efectuarea unei expertize medico-legale, în vederea suspendării procesului până în momentul în care se va putea deplasa autonom. Magistrații au refuzat această cerere, fără prea multe explicații. Mai mult, aceiași judecători au decis, ulterior, ca președintele CJC să fie audiat la sanatoriu, lucru pe care Constantinescu nu l-a acceptat. Instanța a considerat, însă, că președintele CJC nu mai este de acord să depună declarație în acest dosar, motiv pentru care au decis să nu îl mai audieze deloc. Președintele CJC consideră, însă, că această hotărâre nu este decât un abuz. Următorul termen în dosarul „CMZ” a fost fixat pentru 19 mai.
Citește și:
Constantinescu nu va mai fi audiat în dosarul „CMZ”
De ce nu sunt acceptate probe directe în dosarul lui Constantinescu?