Parlamentul European a cerut, recent, o etichetare care să indice originea tuturor cărnurilor consumate în UE şi a respins argumentul costului invocat de Comisia Europeană pentru a refuza această măsură, relatează AFP. Parlamentul European înţelege în acest fel să trimită decizia statelor membre, chemate să se pronunţe cu privire la o astfel de etichetare pentru a calma îngrijorările provocate de fraudele multiple. „Consumatorii vor să ştie exact ce se află în farfuriile lor. Până în prezent, doar carnea de vită beneficiază de o etichetare corespunzătoare. Noi cerem ca toate tipurile de carne - pasăre, porc, oaie, capră - să facă obiectul unei informări mai detaliate, prin etichetarea locului de naştere, de creştere şi de sacrificare a animalului, ceea ce Comisia nu propune astăzi”, a susţinut eurodeputatul ecologist francez Michèle Rivasi. La rândul său, eurodeputatul conservator francez Sophie Auconie (UDI) a declarat că CE propune reguli minimaliste doar cu menţiunea locului de sacrificare şi, uneori, a locului de creştere, fapt inacceptabil. „Pentru noi, Comisia Europeană trebuie să îşi revadă documentul”, a afirmat Auconie.