Consumul de grepfruit poate ameliora simptomele afecţiunilor pulmonare cronice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Consumul de grepfruit poate ameliora simptomele afecţiunilor pulmonare cronice

Social 22 Mai 2014 / 17:14 106 accesări

Consumul de grepfruit, dar şi de banane, peşte şi brânză ameliorează simptomele bolilor pulmonare obstructive cronice (BPOC), din care fac parte bronşita cronică şi emfizemul pulmonar, ambele fiind cauzate mai ales de fumat. O echipă de cercetători din Europa şi Statele Unite ale Americii, care a studiat obiceiurile alimentare ale unui grup de 2.167 de pacienţi bolnavi de BPOC, timp de trei ani, a observat o legătură directă între consumul de grepfruit, banane, peşte şi brânză şi ameliorarea simptomelor acestor afecţiuni pulmonare. Persoanele care au consumat aceste alimente într-un interval de 24 de ore au arătat îmbunătăţiri în ceea ce priveşte o serie de parametri, cum ar fi funcţionarea plămânilor, condiţia fizică şi numărul de globule albe din sânge. Corrine Hanson, coordonatoarea studiului, afirmă că pacienţii cu BPOC ar trebui să primească sfaturi nutriţionale, ca parte a tratamentului pe care îl urmează. Bolile pulmonare obstructive cronice afectează de regulă persoanele cu vârsta de peste 35 de ani, deşi majoritatea bolnavilor sunt diagnosticaţi abia în jurul vârstei de 50 de ani. BPOC afectează mai des bărbaţii decât femeile, deşi numărul pacientelor diagnosticate cu BPOC în ultimii ani a crescut.



12