Consumul de peşte favorizează longevitatea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Consumul de peşte favorizează longevitatea

Sănătate 24 Aprilie 2013 / 00:00 369 accesări

Două publicaţii au relansat recent dezbaterea asupra beneficiilor consumului de peşte şi se pare că au căzut de acord asupra prezenţei acestuia în meniurile săptămânale. Despre omega 3 - acizii graşi care se găsesc în principal în peşte - s-a spus fie că luptă împotriva cancerului, că au efect anti-depresiv, reduc riscurile cardiovasculare, fie că nu sunt buni la nimic şi că totul este doar marketing, potrivit Le Figaro. În ultimii ani, de altfel, studiile ştiinţifice asupra acestor acizi mai mult stagnau. La începutul lui aprilie, două publicaţii au relansat problema consumului de peşte. O cercetare realizată de Şcoala de sănătate publică de la Harvard a arătat că vârstnicii care au cele mai ridicate niveluri de omega 3 în sânge prezintă un risc de mortalitate mai mic cu 27% şi de atac de inimă, cu 35% faţă de cei care au niveluri de omega 3 mai scăzute. Studiul, publicat în revista Annals of Internal Medicine, s-a desfăşurat pe 2.700 de adulţi de peste 65 de ani, fiecare participant fiind observat timp de 15 ani. Ei au primit constant doze de omega 3 în sânge. „În urma cercetărilor, putem susţine ideea că o cantitate potrivită de omega 3 este importantă pentru sănătatea cardiovasculară”, spune principalul autor al studiului, Dariush Mozaffarian.

Taguri articol


12