Consumul de portocale măreşte rezistenţa organismului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Consumul de portocale măreşte rezistenţa organismului

Sănătate 16 Februarie 2010 / 00:00 683 accesări

Beneficiile portocalei asupra unui organism bolnav sau sănătos sunt numeroase. Consumul regulat de portocale ajută organismul în lupta împotriva infecţiilor, a răcelii şi reprezintă o sursă naturală de energie, datorită absorbţiei rapide în sânge a zahărului din portocale. În locul clasicelor medicamente (desigur, acolo unde se poate), înlocuieşte cu suc natural de portocale. Îl mai poţi amesteca şi cu alte fructe în funcţie de preferinţe şi vei avea astfel în fiecare zi doza ta naturală de sănătate. Portocala este digerată repede de organism, motiv pentru care este recomandat a se bea pe stomacul gol dimineaţa. Pentru un efect mai bun se recomandă consumul sucului de portocală şi la prânz, dar şi seara. Deoarece citricul conţine fosfor, calciul este mult mai bine asimilat de corp, fiind bun şi în cazul copiilor, anemicilor, celor cu boli de inimă, cu astm, celor cu febră sau convalescenţilor.



12