Consumul redus de sare creşte nivelul colesterolului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Consumul redus de sare creşte nivelul colesterolului

Monden 12 Noiembrie 2011 / 00:00 532 accesări

Cercetătorii avertizează că reducerea consumului de sare ar putea face mai mult rău decât bine, crescând nivelul unor substanţe nocive pentru inimă. National Health Service din Marea Britanie susţine că o dietă bogată în sodiu poate provoca tensiune arterială ridicată. Însă, cercetători de la Universitatea din Copenhaga au venit cu o nouă ipoteză, potrivit căreia reducerea consumului de sare poate favoriza decesul unor pacienţi cu probleme cardiace. O evaluare a 67 de studii precedente ce au avut în vedere peste 40.000 de persoane a scos la iveală faptul că un aport redus de sare la dieta zilnică a provocat o creştere cu 2,5% a nivelului colesterolului şi o creştere de 7% a nivelului de grăsime corporală ce poate cauza cheaguri de sânge. De asemenea, s-a constatat că modificarea dietei a făcut ca ficatul să elibereze o cantitate mai mare de renină şi de aldosteron, asociate cu o tensiune arterială ridicată. ”O creştere a colesterolului ar spori riscul unui deces cardiovascular”, a subliniat doctorul Niels Graudal, recomandând ca, în loc ca oamenii să reducă sarea, să renunţe la fumat, să micşoreze consumul de băuturi alcoolice şi să slăbească.



12