Consumul regulat de nuci poate preveni apariţia cancerului la sîn

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Consumul regulat de nuci poate preveni apariţia cancerului la sîn

Monden 23 Aprilie 2009 / 00:00 446 accesări

Datorită conţinutului mare de acizi graşi omega-3 şi antioxidanţi, consumul regulat de nuci poate preveni apariţia cancerului la sîn, dar şi a maladiilor cardiace. Un studiu realizat peste Ocean, de Şcoala de Medicină a Universităţii Marshall, explică efectele benefice ale consumului de nuci, după ce acestea au fost testate pe şoareci. Nucile conţin ingrediente precum acizi graşi omega-3, antioxidanţi şi fitosteroli, care reduc riscul de apariţie a tumorilor canceroase. Cercetările anterioare au arătat că nucile consumate la sfîrşitul mesei reduc efectele negative ale mîncărilor grase asupra arterelor. De asemenea, proprietăţile nucilor au efecte pozitive şi în cazul bolilor de inimă. Deşi nucile sînt bogate în acizi graşi şi calorii, aceşti acizi sînt nesaturaţi, deci ”buni”. Este nevoie totuşi ca acest subiect să fie aprofundat, pentru a se identifica acei compuşi bioactivi cărora le putem atribui anumite efecte benefice asupra sănătăţii.

Cel mai mare risc în dezvoltarea cancerului la sîn îl are vîrsta, 80% dintre cazurile de cancer la sîn apar la femei cu vîrsta peste 50 de ani, de aceea controalele regulate sînt foarte importante. Adoptarea unui stil de viaţă sănătos, cum ar fi păstrarea unei greutăţi corporale adecvate, limitarea consumului de alcool şi practicarea regulată a exerciţiilor fizice contribuie, de asemenea, la reducerea riscurilor de apariţie a cancerului.

Taguri articol


12