Consumul regulat de pește îmbunătățește auzul!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Consumul regulat de pește îmbunătățește auzul!

Sănătate 17 Septembrie 2014 / 15:56 196 accesări

Consumul de pește, aliment bogat în acizi grași omega 3, care au numeroase virtuți pentru sistemul cardiovascular, poate îmbunătăți și microcirculația sangvină la nivelul urechii interne, contribuind astfel la păstrarea auzului - este concluzia unui amplu studiu realizat de cercetători americani, informează Agerpres. Desigur, pentru conservarea auzului este important să se evite expunerea la zgomot și medicamentele așa-zis "ototoxice" (susceptibile să afecteze auzul). Încă din 2007 cercetători de la Universitatea din Sydney au constatat la femei de peste 54 de ani un risc crescut de pierdere a auzului pe frecvențe joase. Aceeași echipă a constatat — după o observație de cinci ani — că auzul a aproape 3.000 de femei și bărbați din această categorie de vârstă era mai bun dacă mâncau pește de cel puțin două ori pe săptămână.

Taguri articol


12