Continuă seria „decapitărilor” în învăţământul constănţean

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Şcoala nr. 29, pe listă Din 12 septembrie, noi directori de şcoli

Continuă seria „decapitărilor” în învăţământul constănţean

Eveniment 08 August 2013 / 00:00 7750 accesări

Nu a trecut nici o lună de la ultimele decizii luate în Consiliul de Administraţie (CA) al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, în care au fost „decapitaţi” mai mulţi inspectori ISJ şi directori de şcoli, că a venit rândul altor reorganizări în sistemul de învăţământ constănţean. De data asta, în CA al ISJ organizat ieri, noi directori au „zburat” din funcţii, fiind înlocuiţi de alte cadre didactice. Un exemplu este Şcoala nr. 29, despre care părinţii spun că este una dintre cele mai bune unităţi de învăţământ din Constanţa, o adevărată pepinieră de olimpici. Decizia în CA a fost ca, din 12 septembrie, directorul şcolii gimnaziale, prof. Mariela Mincă, să elibereze postul de director şi locul ei să fie preluat de prof. Daniela Badea, care îndeplinea funcţia de director la Şcoala din Mereni. Fostul director al Şcolii nr. 29 va rămâne şi va preda în cadrul unităţii pe care a condus-o, iar postul rămas liber la Mereni va fi ocupat de prof. Gabriela Dobrilă, despre care inspectorii şcolari spun că este profesor cu experienţă de peste 15 ani acumulată în şcoala din comună.

CUM SE FACE CĂ UN PROFESOR DE LA MERENI VINE SĂ PREDEA LA ŞCOALA NR. 29 DIN CONSTANŢA? Explicaţia celor de la ISJ a fost că prof. Daniela Badea era titular al şcolii şi, în plus, evaluarea activităţii sale, realizată de specialiştii ISJ, o recomanda ca fiind potrivită pentru a ocupa un atare post de conducere. „În CA al ISJ s-a hotărât încetarea detaşării în funcţia de director a Marielei Mincă şi numirea Danielei Badea, titular al Şcolii nr. 29, pe această funcţie. Îi mulţumim Marielei Mincă pentru activitatea din acest an şcolar şi ne dorim ca Daniela Badea să aducă un suflu nou în această unitate reprezentativă pentru învăţământul constănţean”, a declarat inspectorul general şcolar al ISJ, prof. Răducu Popescu. El a precizat că schimbările din sistem vor continua şi peste două săptămâni, când este programată o nouă şedinţă de CA.

FUNCŢIA DE CONDUCERE, O „CĂCIULĂ” PREA MARE Se pare că fostul director al Şcolii nr. 29 nu era prea iubit de părinţii copiilor înscrişi în respectiva unitate de învăţământ. Impresia unei mămici referitoare la activitatea din fruntea instituţiei este relevantă: „Mie mi s-a părut o persoană nesigură pe sine, incapabilă să ia decizii ferme şi să-şi ţină promisiunile făcute părinţilor elevilor acestei şcoli. Din punctul meu de vedere, fosta directoare a fost depăşită de atribuţiile aferente acestei funcţii de conducere şi a lăsat mereu impresia că problemele cu care se confruntă şcoala sunt „o căciulă” prea mare pentru ea. La şedinţele comitetului de părinţi, părea interesată de problemele ridicate cu privire la profesorii din ciclul gimnazial, dar niciuna nu a fost rezolvată în perioada în care ea a fost director. Şi acum? Vine o doamnă din Mereni să facă „ordine” în şcoală?”, a spus părintele, care are mari speranţe de la noul director. În acelaşi context, un alt reprezentant al comitetului de părinţi al şcolii a declarat: „E cu dus şi întors această numire. Mi se pare ciudat: dacă era titularizată mai demult, de ce n-a venit de atunci şi a venit acum? Un cadru didactic de la ţară, care s-a confruntat cu anumite probleme, specifice zonei, este adus la Constanţa, în buricul târgului, unde sunt cu totul alte probleme? Mi se pare aiurea şi vom fi cu ochii pe ea, la fiecare pas. N-am vrea să credem că ne-am întors pe vremea când totul se făcea pe pile şi relaţii şi nu conta cât de pregătit erai”.



12