Administraţia Bush a încheiat pînă în prezent numeroase contracte externe de livrare de armament în încercarea de a înzestra armata irakiană şi pe cea afgană şi de a limita expansiunea militară a Iranului şi Coreei de Nord. Acordurile vizează livrarea de tancuri, elicoptere, avioane de luptă şi aparate fără pilot, rachete şi nave militare. Contractele militare externe încheiate de SUA în cursul anului 2008 însumează 32 de miliarde de dolari faţă de 12 miliarde de dolari în 2005.
Deşi vînzările de armament s-au concentrat asupra Orientului Mijlociu, administraţia de la Washington a vizat şi Africa, Asia, America Latină, Europa şi Canada. În ultimii doi ani de zile, Irakul a semnat acorduri în valoare de peste trei miliarde de dolari şi a anunţat că intenţionează să achiziţioneze armament american în valoare de pînă la şapte miliarde de dolari. Purtătorul de cuvînt al Pentagonului, locotenent-colonelul Almarah Belk, a declarat că aceste acorduri servesc intereselor Irakului şi SUA deoarece reduc riscul corupţiei şi ajută autorităţile de la Bagdad să depăşească problemele ce survin în cadrul procesului de achiziţie. Totodată, în ultimii trei ani, cel mai mare exportator mondial de armament a convenit să achiziţioneze echipament militar în valoare de peste zece miliarde de dolari în numele Afganistanului. O mare parte din procesul de înarmare din Orientul Mijlociu se explică prin îngrijorările generate de Iran. De exemplu, Emiratele Arabe Unite iau în considerare achiziţia de sisteme americane antirachetă în valoare de 16 miliarde de dolari, Arabia Saudită a încheiat deja un contract militar în valoare de şase miliarde de dolari, în timp ce Israelul şi-a înmulţit, de asemenea, comenzile. Şi aliaţii americani din Asia au încheiat astfel de contracte pe fondul testelor cu rachetă efectuate de regimul de la Phenian. Coreea de Sud a semnat în 2008 contracte militare în valoare de 1,1 miliarde de dolari.
Potrivit unor documente ale Departamentului Apărării, printre noii clienţi ai Statelor Unite pe piaţa de armament se numără Argentina, Brazilia, India, Maroc, Pakistan şi fostele republici sovietice Azerbaidjan şi Georgia. Aceste state au semnat împreună contracte de achiziţie de armament în valoare de 870 de milioane de dolari în perioada 2001-2004, dar volumul tranzacţiilor militare cu SUA a urcat la 13,8 miliarde de dolari în ultimii patru ani fiscali.