Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus, între 22 martie și 6 aprilie 2016, organizarea de controale oficiale care vizează respectarea condiţiilor sanitare veterinare referitoare la producerea, colectarea şi procesarea laptelui crud şi a produselor lactate, inclusiv a celor distribuite prin programul “Laptele şi cornul”. ”Directorii executivi ai Direcțiilor de Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) judeţene vor colabora cu Instituţiile Prefectului şi cu Direcţiile de Sănătate Publică (DSP), în vederea organizării unor controale tematice comune (DSVSA-DSP) în ferme de animale producătoare de lapte, centre de colectare şi unităţi de procesare a laptelui, conform atribuţiilor ce revin DSVSA şi DSP, stabilite de legislaţia în vigoare şi, respectiv, în baza Protocolului de colaborare, încheiat în 2012, între ANSVSA şi Ministerul Sănătăţii”, potrivit unui comunicat de presă al ANVSA. O atenţie deosebită va fi acordată respectării condiţiilor de igienă şi a lanţului frigorific pe durata transportului, a depozitării laptelui şi a produselor lactate distribuite prin programul “Laptele şi cornul”, potrivit ANSVSA. Astfel, vor fi efectuate controale oficiale la depozitele independente care asigură depozitarea produselor lactate, precum şi la operatorii care deţin mijloace de transport şi asigură distribuţia laptelui şi a produselor lactate distribuite în cadrul acestui program.