Rafalele puternice şi susţinute de vânt care s-au pornit aseară, în jurul orei 21.40, în Constanţa, au pus la treabă echipele Serviciului Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa. Şeful serviciului, George Coman, ne-a declarat că angajaţii de la Spaţii Verzi au fost solicitaţi să acţioneze atât în Mamaia, cât şi în Constanţa. Din informaţiile preliminare deţinute de Coman, în Mamaia, un copac scos parţial din rădăcini s-a sprijinit pe hotelul Caraiman, aflat în apropierea sa. Totodată, în oraş, pe strada Banul Mihalcea, o creangă de mari dimensiuni s-a rupt dintr-un arbore şi a fost pusă la pământ de vântul puternic. Faptul că un copac a fost scos din rădăcini este cu atât mai elocvent cu privire la forţa vântului cu cât acţiunile de toaletare prestate periodic de serviciul de specialitate al minicipalităţii a făcut ca, la Constanţa, astfel de evenimente să fie extrem de rare. Şi asta pentru că în picioare nu mai sunt arbori bătrâni cu risc ridicat de prăbuşire, care ar fi puşi la pământ la rafale de vânt cu mult mai slabe.
La nivelul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) a fost transmisă aseară o avertizare cod galben pentru intervalul 21,40 - 22,40 de intensificări de vânt pe tot litoralul, de la Constanţa până la Mangalia. Până aseară la 22,30, la dispeceratul IJSU se înregistraseră patru sesizări de pomi căzuţi, cel din Mamaia şi trei pomi căzuţi pe carosabil. Unul din pomi a căzut pe podul de la Năvodari, un altul la ieşirea din Lumina spre Năvodari şi al treilea între Siliştea şi Ţepeş Vodă. Totodată, pompierii de la Capul Midia au intervenit pentru stingerea a două incendii provocate de fulgere. Revenind în Mamaia, un turist cazat la un camping pescăresc a relatat că au căzut numeroase crengi pe autovehicule, susţinând că va pleca împreună cu familia din camping, întrucât nu credea că cortul său va rezista în faţa vântului.
Aseară, specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au emis o nouă prognoză pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, începând de astăzi şi până pe 3 septembrie. Până pe 26 august, vremea va fi călduroasă în zona litoralului şi caniculară în cea continentală, maximele termice situându-se, în medie, în jurul a 34 de grade, nefiind excluse şi valori de 38, 39 de grade în estul regiunii. Apoi vremea se va răcori, iar la sfârşitul intervalului, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale în această perioadă. Vor fi averse în perioada 27-29 august, posibil, pe arii restrânse, importante cantitativ, apoi probabilitatea de apariţie a ploilor se va micşora, potrivit ANM.