Copilul dispărut din Mangalia, găsit înecat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Final sumbru

Copilul dispărut din Mangalia, găsit înecat

Eveniment 23 Mai 2011 / 00:00 3884 accesări

S-A ÎNECAT. Deznodământ tragic în cazul copilului în vârstă de nouă ani, din oraşul Mangalia, care a dispărut pe data de 18 mai. Trupul său neînsufleţit a fost descoperit sâmbătă după-amiază în Portul Turistic Mangalia, în apropierea Poliţiei de Frontieră, de un pescar. Acesta a încercat să-l tragă la mal, dar nu a reuşit, aşa că a apelat linia unică 112 şi a cerut ajutor. Corpul lui Andrei Sebastian Ciurea a fost scos din apă de scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” şi transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei. Oamenii legii spun că pe trupul băiatului nu au fost descoperite urme de violenţă. Medicii legişti au stabilit că decesul a survenit ca urmare a asfixiei mecanice prin înec. Surse apropiate anchetei spun că Andrei Sebastian Ciurea obişnuia să se joace în zona respectivă împreună cu alţi copii. Cea mai plauzibilă ipoteză pe care anchetatorii o au la ora actuală este aceea că minorul, care a fost căutat de zeci de poliţişti şi jandarmi, a căzut în apă şi nu a mai reuşit să iasă la mal. Aceştia continuă cercetările pentru a afla împrejurările exacte în care Andrei Sebastian Ciurea şi-a pierdut viaţa. Poliţiştii vor să refacă şi traseul băiatului din ziua dispariţiei.

INCERTITUDINI. Ultima dată, spun anchetatorii, Andrei Sebastian Ciurea a fost văzut pe data de 18 mai, în jurul orelor 18.00, pe strada Mihai Viteazu, din Mangalia. Potrivit informaţiilor pe care anchetatorii le au, băiatul era singur şi alerga. Oamenii legii spun că, în ziua dispariţiei, Andrei Sebastian a plecat de la şcoală cu o oră înainte de încheierea programului şi nu a mai ajuns acasă. Se pare că băiatul era însoţit de un coleg în momentul în care a părăsit unitatea de învăţământ, dar acesta nu le-a putut spune poliţiştilor unde a plecat Andrei Sebastian Ciurea şi ce planuri avea. Poliţiştii încearcă acum să afle şi ce l-a determinat pe minor să nu meargă acasă. “Nu ştim de ce ar fi vrut să fugă. Avea rezultate bune la şcoală. I-am întrebat pe părinţi dacă l-au certat, dacă a existat vreun conflict între ei şi băiat în ultima perioadă, dar aceştia ne-au spus că nu s-a întâmplat aşa ceva”, a declarat insp. Radu Croitoru, din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale. Pe data de 19 mai, zeci de poliţişti şi jandarmi au răscolit străzile oraşului Mangalia în căutarea lui Andrei Sebastian Ciurea, dar eforturile lor s-au dovedit zadarnice. La acţiune au luat parte poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, jandarmi, poliţişti de frontieră şi lucrători ai Poliţiei Mangalia, oamenii legii folosind şi doi câini de urmă.

MECANISM DE ALERTĂ. Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a lansat, vineri, mecanismul „Alertă răpire copil !”, care se declanşează numai în cazurile de răpiri de copii sau de dispariţie a acestora în circumstanţe în care viaţa sau sănătatea lor sunt puse în pericol. \"Mecanismul este complementar activităţilor specifice ale poliţiei şi ale parchetului în cazul dispariţiilor de copii, având rolul de a ajuta ancheta în curs cu informaţii suplimentare. Este un mecanism care mobilizează mijloace excepţionale pentru situaţii excepţionale. Lansarea alertei oferă posibilitatea oricărei persoane care deţine o informaţie ce ar putea ajuta la găsirea unui copil răpit sau dispărut să informeze de îndată autorităţile, apelând numărul unic de urgenţă 112\", a declarat Florentin Robescu, adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române. El a subliniat importanţa implicării mass media şi a unui număr mare de parteneri publici şi privaţi, precum şi a societăţii în ansamblul ei în prevenirea şi combaterea dispariţiilor şi răpirilor de copii.



12