Compozitorul Cornel Fugaru, a cărui trecere în nefiinţă a îndurerat întreaga comunitate artistică autohtonă, va fi înmormântat astăzi, la ora 11.00, la cimitirul Bellu din Bucureşti. Sicriul cu trupul neînsufleţit al regretatului muzician a fost depus, ieri, între orele 16.00 şi 18.00, la Muzeul „George Enescu” din Capitală - sediul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR) -, apoi la capela cimitirului Bellu.
Inima lui Cornel Fugaru a încetat să mai bată miercuri, la ora 13.50, la Spitalul Clinic de Urgenţă Elias din Bucureşti, unde era internat, de o săptămână, „în urma unei boli incurabile cu evoluţie nefastă şi extrem de rapidă”.
În amintirea iubitorilor muzicii uşoare româneşti vor rămâne, pentru totdeauna, melodii îndrăgite purtând amprenta lui Cornel Fugaru, printre care „Dau viaţa mea pentru o iubire”, „Nu sunt sclavul tău”, „Eu nu mai sunt cel de ieri”, dar şi alte piese realizate în colaborare cu soţia sa, Mirela Fugaru.
Cunoscut şi apreciat compozitor de muzică uşoară, cântăreţ şi instrumentist, Cornel Fugaru s-a născut pe 2 decembrie 1940, la Bucureşti. El a fost liderul formaţiei rock româneşti Sincron, înfiinţată în 1964 şi destrămată în 1978. Formaţia a acompaniat cântăreţe celebre precum Anda Călugăreanu, Pompilia Stoian, Margareta Pâslaru, Corina Chiriac. Fugaru a făcut numeroase turnee în străinătate, a făcut parte din jurii naţionale de concursuri de muzică uşoară, a susţinut numeroase concerte şi recitaluri la televiziune, a apărut ca interpret în filme - „Opt minute de vis” (1966), regia Mihai Constantinescu, „Opt exerciţii de 625 de linii” (1967), film TV, „Împuşcături pe portativ” (1967), regia Cezar Grigoriu - şi a scris şi muzică de film pentru pelicule precum „Brezaia”, „Cici”, „Cei 4 M”, „Oacă şi Boacă”.
Premiat, de-a lungul vieţii sale artistice prolifice, compozitorul a adaptat numeroase melodii populare româneşti, precum „Ducea rufele la râu”, „Pe lângă plopii fără soţ”, „Alunelul”, „Jocul fetelor”, „Sârba muntenească”, „Hăulita de la Gorj”.