Creaţii ingenioase, la „Târgul Copiilor”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Creaţii ingenioase, la „Târgul Copiilor”

Cultură 02 Iunie 2010 / 00:00 483 accesări

Organizarea anuală a „Târgului Copiilor”, cu prilejul zilei de 1 Iunie, este o manifestare tradiţională în oraşul de la malul mării, susţinută de Muzeul de Artă Populară şi partenerii săi, grădiniţe şi şcoli constănţene. Anul acesta, „Târgul Copiilor” a ajuns la cea de-a VII-a ediţie, organizată, ca de obicei, în prima zi a lunii iunie, pe platoul din faţa muzeului şi reunind o mulţime de mici creatori. Ediţia 2010 a evenimentului le-a aparţinut în special preşcolarilor de la grădiniţele nr. 33, 10, „Căsuţa cu poveşti”, „Norocel”, „Amicii”, „Perluţele mării”, precum şi cursanţilor cercului de Cultură şi Civilizaţie Româneacsă din cadrul Palatului Copiilor şi elevilor Şcolii „Mihai Viteazul”.

Dovedind nu doar spirit creativ, ci şi... mercantil, micuţii, plin de entuziasm şi însoţiţi de educatoare sau învăţătoarele care i-au îndrumat, şi-au prezentat, ieri, lucrările în cadrul unei adevărate expoziţii cu... vânzare. Iar cei care au trecut pragul târgului nu au putut să plece fără să îşi achiziţioneze, la preţuri derizorii de 1 leu sau 2 lei, din creaţiile micuţilor care au dovedit o ingeniozitate fără margini. Picturi în acuarelă sau tempera, colaje pentru care copiii au asociat materiale surprinzătoare - ghinde, castane, seminţe de dovleac, pepene sau floarea soarelui, boabe de fasole, orez şi porumb, conuri de brad -, fructe şi legume... personalizate şi multe alte lucrări „năzdrăvane”, la care au muncit serios, de la câteva zile la două-trei luni, au făcut deliciul acestui târg. Intitulată „Zâmbet de copil”, expoziţia cu obiecte realizate de copii, jucării, modelaje, origami, desene, felicitări şi măşti, a impresionat vizitatorii prin creativitatea, inocenţa şi entuziasmul celor mici.

„Târgul Copiilor este una dintre cele mai importante acţiuni ale muzeului, în sensul că reuşim să atragem un număr mare de copii, care au muncit două-trei luni pentru a crea obiecte foarte frumoase. Mă impresionează că fiecare dintre ei încearcă să-şi vândă obiectele, să le facă publicitate, umblă cu ele prin târg şi sunt foarte bucuroşi în momentul în care încasează 1 leu, de exemplu, pe un obiect”, a declarat directorul Muzeului de Artă Populară, Maria Magiru. Aceasta a mai spus că obiectele create de ei au ca sursă de inspiraţie creaţia ţărănească, nu de puţine ori micuţii vizitând muzeul pentru a admira piesele din colecţiile instituţiei.

Exponatele vor putea fi admirate de public şi astăzi, dar în interiorul Muzeului de Artă Populară.

Taguri articol


12