Preparat specific bucătăriei româneşti, borşul de putină este un aliment care nu doar că dă gust mâncărurilor, ci este considerat a fi un remediu terapeutic extraordinar. Fiind un produs natural, borșul este foarte bogat în enzime. Nu e de mirare că, în cultura populară, el are un ...
Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sunt prăznuiţi de Biserica Ortodoxă sâmbătă, 21 mai. Sf. Constantin a venit pentru creştinii crunt prigoniţi vreme de două secole ca o binecuvântare din partea lui Dumnezeu. Datorită împăratului Constantin şi mamei sale Elena, creştinismul a ...
Astăzi, creștinii ortodocși sărbătoresc Izvorul Tămăduirii, sărbătoare închinată Maicii Domnului. Creştinii vin în această zi la biserică pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Agheasma Mică. După ce preotul a sfinţit apa, îi stropeşte în ...
În fiecare an, în prima vineri de după Paşte, numită și Vinerea Luminată, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii. Sărbătoarea, care în acest an va fi pe 6 mai, este închinată Maicii Domnului. Potrivit tradiţiei, sărbătoarea evocă un miracol care datează din secolul ...