Cristian Cealera lansează „Poveștile Mării Negre”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mâine, la Prăvălia cu Cărți

Cristian Cealera lansează „Poveștile Mării Negre”

Fostul reporter al cotidianului Telegraf, în prezent producător reporter în cadrul Departamentului Sport al Neptun TV, îi așteaptă pe constănțeni începând de la ora 17.00
Eveniment 06 Ianuarie 2015 / 00:00 2473 accesări

Jurnalistul televiziunii Neptun, Cristian Cealera, fost reporter Telegraf, actualmente producător reporter în cadrul Departamentului Sport și cunoscut realizator de documentare despre istorie și turism, va lansa un inedit volum cu legende, povești și povestiri ale Dobrogei. Evenimentul editorial se va desfășura la  Prăvălia cu Cărţi, mâine, cu începere de la ora 17.00, iar cartea lui Cristian Cealera, „Poveștile Mării Negre”, va fi prezentată de către prozatorul Ovidiu Dunăreanu și scriitorul și arheologul Liviu Lungu, membri ai Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România.

Despre cartea sa, autorul mărturisește că este rezultatul unei laborioase documentări care s-a desfășurat pe parcursul a șapte ani, atât pe teren, cât și în arhivele bibliotecilor, însă ultimul an a fost hotărâtor pentru apariția lucrării. Dispunând de un material bogat, cât și de o experiență jurnalistică pe măsură, Cristian Cealera este autorul a numeroase documentare TV având ca subiect istoria Dobrogei, siturile și fascinantele legende ale tărâmului dintre Dunăre și Mare, care l-au ajutat în conceperea acestui inedit volum. Cartea reunește 130 de legende, povești, descrieri ale siturilor arheologice din Dobrogea din peste 500 de povestiri strânse de către autor, de-a lungul timpului. Acestea sunt grupate pe capitole: „Legende”, „Povești, Povestiri, Mistere”, „Dobrogea ultimelor veacuri” (I), „Etnice”, „Istorie antică”, „Istorie medievală”, „Dobrogea ultimelor veacuri” (II) , „Religie”.

De asemenea, „În loc de epilog...” al volumului, Cristian Cealera le mulțumește celor care l-au ajutat în procesul de documentare, cât și de redactare a cărții, printre care și lui Cristian Bărhălescu, cel alături de care a intrat într-un proiect ambițios, numit „Black Sea Tales”. Cartea a fost publicată cu sprijinul Organizației de Investigații Jurnalistice, la editura StudIS.



12