CS Năvodari intenționează să joace în SuperLiga Națională de rugby

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Începând cu ediția viitoare a campionatului

CS Năvodari intenționează să joace în SuperLiga Națională de rugby

Sport 02 Februarie 2016 / 19:05 902 accesări
Rugbyștii de la CS Năvodari, cu medaliile și trofeul cuvenite vicecampionilor DNS 2015

Rugbyștii de la CS Năvodari, cu medaliile și trofeul cuvenite vicecampionilor DNS 2015

După ce RCJ Farul Constanța s-a retras din SuperLiga Națională, în martie 2015, CS Năvodari a rămas echipa dobrogeană care evoluează cel mai sus în rugby-ul românesc, respectiv în Divizia Națională de seniori (liga a doua). Gruparea din Năvodari a luat-o de jos, iar în 2015 a progresat cu un loc față de 2014, când termina DNS pe poziția a treia. Locul 2 în DNS, ocupat la doar un punct distanță de câștigătoarea acestui campionat, Știința Petroșani, putea fi la fel de bine și prima poziție, dacă ne gândim că jucătorii antrenați de Cristian Husea, Cornel Suciu și Virgil Năstase au pierdut la limită în ultimele două etape, oferindu-le titlul pe tavă celor de la Știința Petroșani.

Federația Română de Rugby (FRR) urmează să hotărască după 19 februarie numărul exact de echipe din SuperLiga Națională, care ar putea să crească de la 6 la 10. Pe lângă cele șase cluburi care au evoluat în 2015 (Timișoara Saracens, CSM Știința Baia Mare, CSM Olimpia București, Steaua București, Universitatea Cluj și Dinamo București) au fost invitate să participe și formațiile clasate pe primele locuri în Divizia Națională de seniori: Știința Petroșani, CS Năvodari, RCM Galați și Politehnica Unirea Iași.

„Noi ne dorim să jucăm în SuperLigă, dar numai dacă vor exista cele două serii a câte cinci echipe, așa cum se preconizează. Dacă vom fi doar noi cei care promovăm din DNS, vom alege să continuăm în liga a doua. Vom participa cu siguranță în Cupa României, acolo unde urmează să joace și primele șase clasate din Divizia Națională de seniori. Primăria Năvodari ne-a mărit puțin bugetul de salarii, comparativ cu anul trecut. Oricum, noi am pregătit două variante de buget pentru echipa de rugby: unul pentru participarea în SuperLigă și unul pentru participarea în DNS”, a declarat antrenorul Cristian Husea.

FRR a schimbat sistemul de desfășurare al campionatelor pe care le organizează, revenind la sezonul cu turul în toamnă și returul în primăvară, după ce, în ultimii ani, un sezon însemna un an calendaristic. În aceste condiții, campionatul viitor va debuta în toamnă, iar în această primăvară este programată Cupa României. Se joacă în perioada 12 martie - 4 iunie, iar formațiile participante sunt împărțite în două serii. Din Grupa A fac parte Timișoara, CSM Olimpia, Cluj, Petroșani, Galați și Bîrlad, iar în Grupa B vor evolua Baia Mare, Steaua, Dinamo, Năvodari, Iași și Suceava. În grupe se joacă tur-retur, iar primele clasate se vor califica pentru faza eliminatorie, care debutează cu sferturile de finală.

Cum data de 19 februarie a fost anunțată ca termen-limită pentru înscrierea echipelor în Superliga Națională și stabilirea noului sistem competițional, mai multe se vor ști atunci. În perioada 17-19 februarie este programat un curs cu antrenorii din rugby din România, pentru popularizarea noutăților care au fost introduse în regulamente.

Citește și:

CS Năvodari a terminat campionatul pe locul secund

Taguri articol


12