CSM, acuzat de tergiversarea revocării a doi membri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ziua Îndrăgostiţilor este un prilej de sărbătoare pentru români. Unii aleg să petreacă acasă iar alţii la restaurant. Un studiu al companiei de cercetare de piaţă Reveal Marketing Research, privind această sărbătoare, arată că unu din doi români alege să sărbătorească Valentine’s Day. 44% din cei intervievaţi preferă să petreacă în intimitatea căminului, 28% optează pentru o cină romantică în oraş, în timp ce 7,1% sărbătoresc dansând în club. În funcţie de posibilităţile materiale, îndrăgostiţii îşi dăruiesc cadouri din cele mai diversificate, unele mai ieftine, altele mai scumpe. În categoria cadourilor mai ieftine şi simbolice, dar care întotdeauna îşi ating obiectivul, intră inimioarele de pluş, florile sau ciocolata. Sunt şi îndrăgostiţi care aleg să-şi unească destinele de Ziua Îndrăgostiţilor. Şeful Serviciului Stare Civilă din cadrul Primăriei Constanţa, Rodica Crăciun, spune că, în municipiul nostru, opt cupluri au ales, ieri, să se căsătorească în faţa ofiţerului Stării Civile. VALENTINE’S DAY OCUPĂ LOCUL OPT ÎN TOPUL SĂRBĂTORILOR CARE ATRAG TURIŞTI, DUPĂ REVELION, 1 MAI, PAŞTE, CRĂCIUN, SF. ANDREI ŞI 1 DECEMBRIE, ADORMIREA MAICII DOMNULUI ŞI 8 MARTIE. MESAJE DE DRAGOSTE PE... MERE Un cadou inedit care face furori printre tineri este şi mărul inscripţionat cu mesajul „I love you”, o noutate pentru sărbătoarea din acest an. O altă categorie de cadouri între îndrăgostiţi sunt şi excursiile în ţară şi străinătate, dar ele se adresează românilor cu dare de mână. Datele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) arată că aproape 28.000 de români vor sărbători Valentine’s Day în diverse staţiuni din întreaga ţară şi vor cheltui pe servicii turistice aprox. două milioane de euro. Turiştii sunt aşteptaţi cu camere împodobite cu petale de trandafiri, paturi decorate cu inimioare din petale de trandafiri, şampanie şi fursecuri. Şi bucătăriile restaurantelor au conceput meniuri speciale pentru îndrăgostiţi. „Turiştii vor cheltui, în medie, doar pentru servicii turistice (cazare şi masă), aprox. 300 de lei de persoană, suma totală care va fi încasată de operatorii de turism fiind estimată la 8,4 milioane de lei”, a declarat vicepreşedintele FPTR, Dragoş Răducan. Îndrăgostiţii sunt aşteptaţi şi pe litoral. Câteva unităţi de cazare, majoritatea de patru stele, aşteaptă cuplurile care vor să petreacă weekend-ul la malul mării alături de persoana iubită.

CSM, acuzat de tergiversarea revocării a doi membri

Eveniment 15 Februarie 2013 / 00:00 379 accesări

REVOLTĂ Zeci de judecători din întreaga ţară s-au revoltat, în ultimele săptămâni, împotriva intenţiei judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ de a candida la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Ulterior, împotriva lor, adunările generale ale judecătorilor de la curţile de apel au declanşat proceduri de revocare a celor doi din CSM, nemulţumiţi de prestaţiile lor în Consiliu, dar şi pentru că „au ajutat” ca un procuror, Oana Schmidt-Hăineală, să devină şef al Justiţiei. Însă, din păcate, demersul judecătorilor nu a avut rezultatul scontat, iar în prezent Alina Ghica şi Cristi Danileţ, cunoscuţi ca fiind apropiaţi ai preşedintelui Traian Băsescu, sunt în continuare membri ai CSM. Nemulţumită de această situaţie, Uniunea Naţională a Judecătorilor (UNJR) din România acuză CSM de încălcarea gravă a legii prin amânarea luării unei decizii în cazul revocării judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ. „UNJR reaminteşte că este atributul exclusiv al plenului Consiliului, ca, în termenul imperativ de 15 zile prevăzut de lege, să dispună, la solicitarea adunărilor generale ale instanţelor, revocarea celor doi membri aleşi, revocare decisă prin voinţa magistraţilor, cu un cvorum covârşitor”, se arată într-un comunicat al UNJR. Uniunea arată că, în acest mod, se tergiversează abuziv îndeplinirea de către Plen a unei obligaţii legale, fiind menţinuţi în Consiliu doi membri care continuă să beneficieze de statutul de demnitar cu toate drepturile, inclusiv cele băneşti, şi să ia parte la adoptarea deciziilor în activitatea Consiliului.

AMÂNARE Uniunea mai spune că revocarea din CSM a Alinei Ghica şi a lui Cristi Danileţ ar fi trebuit să aibă loc în şedinţa Consiliului din 13 februarie, numai că acest lucru nu s-a întâmplat, decizia fiind amânată pentru o dată ulterioară. “În baza obligaţiei de transparenţă instituţională, UNJR solicită CSM să facă publică structura votului dat în şedinţa de plen din 13 februarie cu privire la revocarea membrilor aleşi, pentru a înlătura orice suspiciune că cei doi membri vizaţi de procedurile de revocare au votat referitor la această chestiune, cu încălcarea dispoziţiilor legale în materia conflictului de interese”, notează UNJR.



12