Culturi ecologice în Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Culturi ecologice în Constanţa

Justiție 05 Iulie 2011 / 00:00 965 accesări

Agricultura ecologică, reprezentată în România de un sector dinamic, a cunoscut în ultimii ani o evoluţie ascendentă, atât în sectorul vegetal, cât şi în sectorul de producţie animalieră. Sistemul de cultură ecologică produce hrană mai curată, mai potrivită metabolismului uman, în deplină corelaţie cu conservarea şi dezvoltarea mediului, iar alimentele îşi păstrează calităţile autentice. Agricultura ecologică sau “agricultura organică” are o contribuţie majoră la dezvoltarea durabilă şi la sporirea interesului pentru spaţiul rural. Producătorii din sectorul agriculturii ecologice beneficiează în 2011 de subvenţii din fonduri europene, care depăşesc trei milioane de euro. “În judeţul Constanţa avem 18 operatori cu suprafeţe certificate agriculturii ecologice pe aproximativ 5.000 ha. Culturile ecologice care se practică în teritoriu sunt culturile de viţă de vie, furajele, plantele medicinale şi aromatice, cât şi apicultura ecologică”, a afirmat directorul Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Constanţa, Paraschiva Bobe. Principalul scop al agriculturii organice este producerea de produse agricole şi alimentare proaspete şi autentice, prin procese create să respecte natura şi sistemele acesteia. În acest sens, operatorii trebuie să onoreze permanet regulile stabilite în legislaţia comunitară şi naţională.



12