Cum alegi banca potrivită pentru economiile tale?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum alegi banca potrivită pentru economiile tale?

Economie 27 Iulie 2015 / 00:00 3697 accesări

Alegerea băncii potrivite pentru păstrarea economiilor poate fi o misiune dificilă, ținând cont că trebuie avute în considerare aspecte precum rata dobânzii, recomandările primite, reputația sau chiar locația instituției. În orice caz, se poate considera că acestea nu sunt singurele criterii importante.

Principalul principiu după care o bancă funcționează presupune utilizarea banilor atrași din depozite pentru a acorda ulterior împrumuturi. Din moment ce clientul devine, în mod indirect, un investitor, este important pentru el să știe atât cum banca sa îi utilizează depozitele, precum și în ce termeni și condiții. În plus, orice investitor ar trebui să fie informat despre proiectul pe care îl susține. Prin economiile sale, clientul împrumută, în mod indirect, banii săi pentru a sprijini, de exemplu, fie proiectul unei companii, fie împrumuturile de consum.

Alegerea unei bănci pentru plasarea economiilor aduce cu sine nu numai avantajul dobânzii pentru cel ce constituie depozitul, cât și securitatea și siguranța că banii săi vor fi folosiți pentru a sprijini un proiect pe care îl aprobă. ProCredit Bank își concentrează activitatea pe finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii, întrucât acestea creează locuri de muncă și au o contribuție vitală la dezvoltarea economiei naționale. Banca nu încurajează împrumuturile rapide și nici pe cele de consum, promovând o cultură a economisirii în rândul clienților săi persoane fizice.

Banca este parte a Grupului ProCredit, condus de către ProCredit Holding, companie ce are sediul în Frankfurt, Germania. ProCredit Bank are o experiență de peste 13 ani pe piața din România, fiind singura bancă din România cu acționariat 100% german.

Încă de la începutul activității, ProCredit Bank a realizat cât de important este pentru clienți să primească informații complete, fără a fi îngrijorați de existența costurilor ascunse. Astfel, ProCredit Bank apreciază și promovează o comunicare transparentă, oferind clienților toate informațiile necesare încă de la începutul colaborării.

Criza economică din ultimul deceniu a evidențiat importanța reglementărilor pentru asigurarea stabilității instituțiilor bancare. ProCredit Bank România își desfășoară activitatea conform normelor și rigorilor Băncii Naționale a României, autoritatea de reglementare și de supraveghere din sistemul bancar național, iar grupul din care banca face parte este supervizat de către BaFin, Autoritatea Financiară Federală de Supraveghere din Germania. Acest aspect garantează faptul că banca își desfășoară operațiunile într-un mod sigur și transparent, în acord cu cele mai bune practici europene, fapt relevat și de perspectiva stabilă confirmată de către Fitch Ratings pentru ProCredit Bank România.

Toate acestea reflectă modul în care ProCredit Bank înțelege desfășurarea activității bancare într-o manieră responsabilă, oferind stabilitate și siguranță depozitelor clienților săi. 

Taguri articol


12