Dacă ești una dintre persoanele amatoare de prăjituri, mai ales de eclere, această rețetă s-ar putea să îți facă ziua mai frumoasă. Gustoasele prăjituri nu sunt nici pe departe greu de realizat, așa că poți să faci acasă eclere arătoase și aromate exact ca cele din cofetărie. Pentru a pregăti aluatul, aveți nevoie de 200 de mililitri de apă, 120 de grame de ulei, 125 de grame de făină, puțină sare și 4 ouă. Apa și uleiul se toarnă într-o cratiță, se adaugă sarea și se pune pe foc la fiert. Când lichidele fierb, se adaugă toată făina și se amestecă bine cu telul ca să nu se facă cocoloașe până când se absoarbe bine lichidul și compoziția este bine legată. Amestecul se ia de pe foc și se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei, apoi se adaugă pe rând cele 4 ouă și se amestecă bine. Cel mai important lucru pentru eclere reușite și bine umflate este temperatura de coacere, care trebuie să fie foarte ridicată. Așadar, se pun în tavă, pe hârtie de copt, din compoziția cremoasă eclerele lunguiețe de aproximativ 8 - 9 centimetri, turnate cu un posh de cofetărie, sau în forme rotunde, pentru mini-eclere. Tava cu eclere se bagă în cuptorul bine încins în prealabil și se lasă aproximativ 15 minute, fără să se deschidă deloc, până când eclerele se umflă și prind o culoare frumoasă. Fiți cu ochii pe ele și, după ce au crescut și s-au și rumenit deja, deschideți cuptorul și mutați tava în jumătatea inferioară, apoi reduceți temperatura la 170 de grade Celsius. Coaceți în continuare 15 - 20 de minute, până când eclerele vor fi bine uscate în interior, fără urmă de aluat cleios. Când sunt gata, se scot din cuptor, se lasă să se răcească, apoi se taie pe lateral și se pregătește crema pentru umplut.
Pentru a pregăti crema aveți nevoie de 4 ouă, 300 de grame de zahăr, 200 de grame de făină, 750 de mililitri de lapte și 5 plicuri de vanilie. Ouăle se bat bine cu telul, se adaugă zahărul, zahrul vanilinat și se amestecă bine până la omogenizare, apoi se pune făina și se continuă amestecarea. Se toarnă apoi și laptele, apoi toată compoziția se pune la fiert la bain-marie, să fiarbă până se îngroașă, aproximativ 15 minute. Când se răcește crema, se umplu eclerele și se glazurează cu ciocolată sau se ornează cu frișcă.