24 Noiembrie 2024, 09:23
Cu siguranță ți se întâmplă destul de des ca, atunci când fierbi ouăle, să nu iasă ca la carte, așa cum ți le dorești. Fie că preferi ouăle fierte moi, fie că îţi plac tari, le poţi găti perfect de fiecare dată. Important este doar să respecți câțiva pași: ouăle trebuie așezate într-o oală cu apă rece, apoi este necesar să pui o oală cu apă pe aragaz, la foc mare. Când apa fierbe bine, opreşte aragazul şi acoper-o cu un capac. În funcţie de cum îţi doreşti să iasă ouăle, stai cu ochii pe ceas. Pentru ouă moi, lasă-le să stea 4 minute. Pentru ouă mai ferme, dar totuşi cu interiorul moale, lasă-le 6 minute. Pentru ouă tari, lasă-le 10 minute în apă. Când sunt gata, scoate-le din oală cu o lingură şi pune-le în apă rece.