Pentru mulți părinți, intrarea copiilor în colectivitate nu mai constituie un motiv de mare bucurie; ei stau cu inima strânsă și se roagă ca micuții să nu se aleagă cu vreo boală luată de la colegi, cunoscut fiind faptul că, la creșă, grădiniță sau școală, copiii sunt extrem de vulnerabili în fața unor afecțiuni contagioase. Specialiștii recomandă astfel părinților să îi pregătească pe copii și din punctul de vedere al imunizării.
ALIMENTE ”CHEIE”
Vă prezentăm câteva dintre sfaturile lor! În primul rând, este bine ca cei mici să elimine zahărul şi băuturile carbogazoase din dieta lor zilnică şi să consume cât mai multe alimente neprocesate, bogate în zinc, vitamina C şi D3 şi probiotice. Printre cele mai eficiente metode de imunizare, la care apelează tot mai multe mame din România pentru copiii lor, se numără lăptişorul de matcă, tonicul apicol şi tonicul regal. Acestea mai sunt numite de specialişti drept “hiperalimente”, datorită compoziţiei foarte bogate în vitamine şi colagen, care nu doar îmbunătăţesc sistemul imunitar, dar și măresc considerabil puterea de concentrare la ore. “Din ce în ce mai multe mame ne contactează auzind despre beneficiile deosebite pe care le are lăptişorul de matcă, nu doar pentru adulţi, ci mai ales pentru imunizarea copiilor. De altfel, lăptişorul de matcă a rămas printre foarte puţinele produse 100% naturale într-o lume puternic industrializată. Majorităţii alimentelor pe care le mâncăm azi le lipsesc cele mai multe dintre vitaminele şi mineralele strict necesare omului, iar dintre elementele vitale păstrează doar vagi urme. Alimentele actuale sunt pline de aditivi de toate tipurile, coloranţi, conservanţi, antioxidanţi sintetici, emulgatori, stabilizatori, agenţi de îngroşare şi de gelifiere etc.”, a declarat Ovidiu Bodea, directorul ApiLand, cel mai mare producător de produse apicole din România.
Reamintim că, potrivit Ministerului Sănătății (MS), singurele documente necesare la înscrierea copiilor la școală sau grădiniță sunt adeverința medicală de la medicul de familie și avizul epidemiologic. Analize suplimentare pot fi cerute de medicul de familie doar în cazul în care există simptome de boală infecțioasă la copil.
Citește și:
Singurele documente medicale necesare la înscrierea la școală sau grădiniță