Cum obții permisele de acces în Zona Peninsulară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se închide accesul mașinilor

Cum obții permisele de acces în Zona Peninsulară

Administrație 06 Martie 2019 / 17:39 3643 accesări

Noul Regulament de acces aprobat de consilierii locali prevede ca Zona Peninsulară să fie separată în zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile, iar accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale să se facă doar în baza unui permis. Începând cu data de 15 martie 2019, constănțenii pot depune cererile pentru obținerea permiselor de acces în Zona Peninsulară.

Potrivit Primăriei Constanța, există mai multe tipuri de permise: pentru rezidenți persoane fizice, pentru rezidenți persoane juridice, pentru evenimente, pentru aprovizionare, pentru instituții publice, pentru amenajări, pentru furnizorii serviciilor de utilități publice, pentru furnizorii serviciilor de catering, poștă sau curierat și transport valori, pentru evenimente religioase, pentru situații excepționale. Intrarea și ieșirea mașinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care vor fi amplasate indicatoare de semnalizare rutieră. Viteza de deplasare a vehiculelor în Zona Peninsulară este de maxim 30 km/h. Totodată, potrrivit regulamentului, este admis accesul fără solicitarea permisului de acces pentru următoarele categorii de vehicule dacă au greutatea maximă de 3.500 kg: vehicule inscripționate aparținând MAI, DGPL, IGSU, MApN, SMURD si serviciului de ambulanță, aflate în misiune, vehiculele aparținând ambasadelor sau consulatelor precum și ale coloanelor oficiale, vehicule autorizate în regim de taxi, care transportă persoane în/din Zona Peninsulară, fără staționarea în zonă.

CUM SE OBȚIN PERMISELE ȘI CE DOCUMENTE SUNT NECESARE

Cererile pentru obținerea permiselor de acces se depun la Direcția Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța (Strada Ștefan Mihăileanu, nr. 10) și la Serviciul Public de Impozite și Taxe (sediile de pe bulevardul Tomis, nr. 112, strada Sulmona, nr. 22 și la cel din incinta City Park Mall, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr.116). Informații suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0241/488.186. Pentru obținerea unui permis de acces în Zona Peninsulară în cazul rezidenților persoane fizicesunt necesare următoarele documente: cerere tip, copie după actul de identitate, copie după certificatul de inmatriculare a vehiculului, copie după polița de asigurare obligatorie (RCA), documente justificative în cazul în care domiciliul din actul de identitate nu se află în Peninsulă sau în care solicitantul nu este proprietarul autovehiculului, declarație pe propria raspundere, declarație GDPR. Mai multe detalii despre documentele necesare obținerii permiselor de acces puteți afla de pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța, secțiunea „Acte necesare pentru diferite tipuri de solicitări”.

CUM ESTE DELIMITATĂ PENINSULA

Regulamentul desemnează ca zone exclusiv pietonale faleza de la Cazino, Piața Ovidiu și bulevardul Tomis, pe segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și strada Sulmona, cel dintre strada Traian și strada Vasile Alecsandri precum și cel cuprins între strada Sulmona și Piața Ovidiu. Din această categorie mai face parte și un segment din strada Vasile Canarache, cuprins între str. Petru Rareș și Piața Ovidiu. În categoria străzilor preponderent pietonale și ocazional carosabile vor avea acces autoturismele rezidenților, cele care asigură aprovizionarea unităților de alimentație publică din zonă, cele utilizate pentru servicii publice și cele de intervenții în caz de urgență. Străzile care fac parte din această categorie sunt următoarele: C.A. Rosetti, Vasile Alecsandri, Aristide Karatzali, Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Traian (segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Poștei, Ecaterina Varga (între străzile Vasile Alecsandri și Callatis), Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între str. Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Francisc Reiner, Căpitan Vasile Țurcanu, Callatis, Vântului, Marcus Aurelius, Doinei, Sulmona, Petru Rareș, Dimitrie Cantemir, Orientului, Vasile Canarache (segmentul cuprins între str. Termele Romane și str. Petru Rareș), Ovidiu, Nicolae Titulescu, Dianei, Arhiepiscopiei, Revoluției 22 Decembrie 1918, Crângului, 9 Mai, Maior Gheorghe Șonțu, Remus Opreanu, Cristea Georgescu, Ion Theodorescu Valahu, Grigore Tocilescu, Constantin Brâncoveanu, Krikor H. Zambaccian, Horia și Profesor Doctor Ioan Cantacuzino.



12