Cum poți să pregătești rapid tzatziki la tine acasă?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Bucătăria grecească

Cum poți să pregătești rapid tzatziki la tine acasă?

Culinar 31 Ianuarie 2016 / 17:27 3009 accesări

Dacă sunteți amator al bucătăriei grecești, cu siguranță ați mâncat măcar o dată tzatziki. Folosit ca sos sau salată, preparatul cu specific grecesc este foarte ușor și răcoros, așa că este preferat ca garnitură pentru fripturi sau la souvlaki. Vă prezentăm astăzi o rețetă ușoară pentru a vă pregăti acasă acest preparat care vă duce cu gândul la vacanță. Aveți nevoie de 600 de grame de iaurt gras, 3 - 4 castraveți, 5 - 6 căței de usturoi, 3 - 4 linguri de ulei de măsline, zeamă de lămâie, mărar, sare și piper. Pentru a pregăti tzatziki veți pune iaurtul la scurs într-o strecurătoare, iar între timp curățați castraveții de coajă și îi răzuiți pe răzătoarea mare, îi sărați și îi puneți în altă strecurătoare. Iaurtul și castraveții se lasă la scurs pentru circa o oră sau chiar mai multe, pentru a se scurge bine de zeamă. Odată scurse, se amestecă iaurtul cu castraveții, usturoiul pisat, zeama de lămâie, mărarul tocat fin, uleiul, sare și piper. Castronul se acoperă și se dă la rece pentru minimum o oră, ca să se întrepătrundă aromele și să se răcească. Tzatziki se consumă rece, pe felii de pâine sau ca garnitură la friptură.

Se poate păstra la frigider câteva zile, iar dacă își mai lasă zeamă, se scurge.



12