Cum pregătești cea mai aromată supă de roșii!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum pregătești cea mai aromată supă de roșii!

Culinar 18 August 2016 / 08:08 1737 accesări

Dacă vă doriți să gătiți o mâncare ușoară și gustoasă, aromată și ușor de făcut, puteți pregăti în această vară o supă de roșii perfectă în zilele călduroase. Pentru a pregăti acest preparat, aveți nevoie de aproximativ 2 kilograme de roșii bine coapte, de preferat de grădină, sau 1 litru de bulion de roșii concentrat, 1 ceapă, 2 - 3 morcovi, 1 bucată mică de țelină, o jumătate de ardei gras și câteva linguri de ulei de măsline de calitate, foi de dafin, cimbru proaspăt sau uscat, busuioc, pătrunjel verde, o lingură rasă de zahăr, sare și piper și un cățel de usturoi. Roșiile se opăresc 1 - 2 minute, apoi se decojesc, sau se coc pe grătarul încins timp de 5 minute. După ce s-au curățat de coajă, roșiile se pun într-o oală și se acoperă cu apă în care se adaugă condimentele și puțină sare. Separat, se încinge uleiul și se adaugă restul de legume curățate și tocate, apoi se lasă toate să se călească până se înmoaie, apoi se adaugă puțină apă și se lasă la fiert. După aproximativ 10 minute de fierbere, se ia de pe foc oala cu roșiile, se scot dafinul și cimbrul și se pasează cu blenderul. Roșiile pasate se adaugă peste legumele călite și se completează cu apă până la atingerea consistenței dorite (supa poate fi mai cremoasă sau mai lichidă, după preferințe). În această fază se condimentează supa cu 1 lingură rasă de zahăr (necesar pentru a echilibra aciditatea roșiilor), sare și piper după gust. Se servește caldă, însoțită de crutoane de pâine.



12