Cum pregătești clătitele de post?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum pregătești clătitele de post?

Culinar 12 Aprilie 2016 / 17:21 2468 accesări

Cu toate că este post, puteți pregăti în această perioadă numeroase rețete gustoase de mâncăruri și chiar deserturi reușite. Poate printre cele mai apreciate și ușor de pregătit deserturi, clătitele cu gemuri de fructe pot să vă îndulcească și să vă facă mai ușoare zilele de post. Pentru a le pregăti, aveți nevoie de 200 de grame de făină albă de calitate superioară, 500 mililitri de apă minerală, o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, puțină sare, 6 linguri de ulei de floarea-soarelui, o lingură de zahăr și arome. Într-un bol puneți făina, sarea, bicarbonatul de sodiu și zahărul și amestecați bine. Adăugați câte puțin apa, amestecând continuu cu un tel ca să nu se facă cocoloașe. Aluatul trebuie să aibă aceeași consistență cu a clătitelor cu ouă și lapte, poate chiar puțin mai gros. La final se pune uleiul și se amestecă bine compoziția. Clătitele se coc pe rând în tigaia încinsă și unsă cu ulei. Ca să nu se lipească, așteptați să se coacă bine pe prima față a clătitei înainte să o întoarceți. Se servesc unse cu dulceață sau gem de fructe și pudrate cu zahăr.



12