Creștinii ortodocșii au intrat în această săptămână în Postul Paștelui, așa că vă prezentăm o rețetă de paste care pot fi consumate în această perioadă. Pastele cu ardei în trei culori se pregătesc rapid, sunt aromate și gustoase și pot fi consumate cu succes ca prânz sau cină, potrivit edithskitchen.ro. Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de 5 ardei grași de culori diferite: roșu, verde, galben, 3 - 4 căței de usturoi, câteva linguri de ulei, sare și piper și aproximativ 250 de grame de paste fără ou. Dacă nu țineți post, puteți folosi paste cu ou și să puneți și parmezan ras când le consumați. Ardeii se taie în șuvițe lungi și se pun la călit în 3 - 4 linguri de ulei, timp de aproximativ 5 minute, cu capac, până se înmoaie puțin. Dacă ardeii nu lasă apă, puneți 1 - 2 linguri de apă peste ei ca să se călească mai bine. Usturoiul de pisează și se pune peste ardei, apoi se mai lasă un minut pe foc. Amestecul se pune peste pastele fierte și se consumă, opțional cu parmezan.