Dacă vreți să vă răsfățați cu ceva dulce, pufos și aromat, puteți să vă pregătiți oricând un chec rapid cu lămâie și iaurt. Pentru a pregăti checul cu lămâie și iaurt aveți nevoie de 4 ouă, 125 de grame de iaurt, 250 de grame de zahăr, 400 de grame de făină, 125 de grame de ulei, coaja rasă de la o lămâie, o linguriță de suc de lămâie, un praf de sare și o linguriță de praf de copt. Ouăle se bat cu zahărul, până devin spumă, se adaugă treptat uleiul, sucul de lămâie și iaurtul și se continuă omogenizarea. În această compoziție se adaugă făina, coaja de lămâie, praful de copt amestecându-le încet ca să nu se lase spuma. Compoziția astfel obținută de răstoarnă în tava unsă cu unt și tapetată cu făină sau cu hârtie de copt, și bagă la cuptorul preîncălzit. Prăjitura se coace 20 - 30 de minute la 200 de grade. Checul cu lămâie și iaurt este gata când devine auriu și la atingere are consistență. Se servește rece, pudrat cu zahăr sau cu topping de fructe sau ciocolată.