Cum pregătești rețeta de Furnici în copac

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Îți place mâncarea chinezească?

Cum pregătești rețeta de Furnici în copac

Culinar 02 Decembrie 2015 / 18:16 3443 accesări

Dacă sunteți amator de mâncare chinezească, cu siguranță ați încercat măcar o dată o porție de Furnici în copac în restaurantele chinezești. Dacă gustul tăițeilor de orez cu carne v-a plăcut, ați putea să pregătiți și acasă acest preparat, care este destul de ușor de realizat. Aveți nevoie de 500 - 600 de grame tocată de vită și porc sau doar de porc, 2 cepe, morcovi, varză albă, 3 căței de usturoi, tăiței de orez, sos de soia, sos chilli sau pastă de ardei iute și oțet de orez. Ceapa tăiată mărunt se călește, împreună cu morcovul și varza se pune carnea și se lasă la gătit până se pătrunde bine. Între timp, se pun la înmuiat în apă călduță tăițeii din orez timp de 5 - 6 minute, în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj. Când carnea este aproape gata, se adaugă 4 - 5 linguri de sos de soia, 1 linguriță de sos de pește, sosul de chilli, 50 de mililitri de oțet de orez și un vârf de linguriță de zahăr. Preparatul nu mai are nevoie de sare, fiindcă sosul de soia este sărat. Totul se mai lasă la fiert puțin, amestecând din când în când. Se adaugă tăițeii scurși bine de apă, usturoiul zdrobit și se mai lasă pe foc amestecând timp de 1 - 2 minute.



12