Cum pregătești rulada de spanac și leurdă cu brânză de vaci

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Folosește verdețuri de sezon!

Cum pregătești rulada de spanac și leurdă cu brânză de vaci

Culinar 30 Martie 2016 / 18:03 5316 accesări

Pentru că verdețurile de sezon au apărut pe piață, vă prezentăm astăzi o rețetă de ruladă de spanac și leurdă cu brânză de vaci, care este simplu de preparat, săracă în grăsimi și bogată în vitamine, care se poate consuma la micul dejun sau ca aperitiv. Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de 1 kilogram de spanac proaspăt, 2 legături de leurdă, o ceapă albă, 2 ouă, 4 linguri rase de făină, 2 - 3 căței de usturoi, 300 de grame de brânză de vaci, 150 de grame de cremă de brânză, sare și piper alb după gust. Spanacul și leurda spălate și fără codițe se pun la fiert în apă clocotită pentru câteva minute, apoi se scurg într-o sită și se trec printr-un jet de apă rece, ca să se oprească fierberea și să rămână verzi. Verdețurile se pun în blender și se amestecă până când devin o pastă, apoi se adaugă ouăle și se amestecă bine cu făina și ceapa tocată mărunt. Pasta obținută se pune într-o tavă de 20x30 de centimetri, tapetată cu hârtie de copt, și se bagă în cuptorul încins, pentru 20 - 25 de minute. Pentru crema de brânză se amestecă cele două sortimente de brânză cu usturoi, sare și piper alb proaspăt măcinat. Pentru a pregăti rulada, foaia de spanac se pune pe un prosop de bucătărie curat și ușor umezit și se rulează cu grijă ca să devină flexibilă atunci când se adaugă crema de brânză. Foaia se desface, se acoperă cu crema de brânză și se rulează din nou, se învelește în folie alimentară și se bagă la frigider peste noapte. Dacă doriți, puteți folosi și alte verdețuri de sezon pentru foaia de ruladă: urzici, ștevie, lobodă, iar în crema de brânză puteți amesteca busuioc proaspăt, rozmarin, mărar.



12